ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΝέο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας για την Περιφέρεια Αττικής

Νέο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας για την Περιφέρεια Αττικής

Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, στην πλατεία Αμερικής.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας αποτελεί την πιο σύγχρονη πρότυπη υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου, με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις φωτισμού και εξοπλισμού, προσβασιμότητα και ασφάλεια των εργαζομένων.

Ως αντικείμενο θα έχει, μεταξύ άλλων, την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σκοπός του κέντρου θα είναι:

1) Η παρακολούθηση της κυκλοφορίας και η υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών για θέματα οδικής ασφάλειας έτσι ώστε έπειτα από αξιολόγηση από τους συγκοινωνιολόγους και τους μηχανικούς να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

2) Η παρακολούθηση του Φόρτου των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής, των συνθηκών που μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα και η άμεση επικοινωνία με την Τροχαία έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.

3) Η διάθεση των πληροφοριών του κέντρου, τόσο στην Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες για έρευνα και συγκοινωνιακές μελέτες.

4) Η αναβάθμιση της Πλατείας Αμερικής μιας περιοχής που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθώς το κέντρο ενισχύει την αστυνόμευση της περιοχής και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές του τοπικού οδικού δικτύου από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του.

5) Παρακολουθεί τους φωτεινούς σηματοδότες όλης της Αττικής επί 24ωρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο και επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση βλάβης.

6) Παρακολουθεί τη στάθμη υδάτων στις υπόγειες οδικές σήραγγες.

7) Έχει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση μαθητών και φοιτητών για την οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα καθώς είναι διαθέσιμο για επίσκεψη από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αττικής.

8) Αποτελεί κομβικό σημείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής για θέματα οδικής ασφάλειας και συντονισμού των δράσεων στην Αττική και άμεση εποπτεία παραβάσεων σε κόμβους που η κυκλοφορία ρυθμίζεται από φωτεινή  σηματοδότηση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο