ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Ναυάγησε» η συγχώνευση των Fiat-Renault, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στο γαλλικό κράτος

«Ναυάγησε» η συγχώνευση των Fiat-Renault, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στο γαλλικό κράτος

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκε το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία της 3ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από τις Fiat Chrysler και Renault.

Αιφνιδίως, χτες, η Fiat αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Renault, αντί του ποσού των 35 δισ. δολ., επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στο γαλλικό κράτος.

Σύμφωνα με το Reuters, ανώνυμη πηγή από την πλευρά της Renault δήλωσε ότι η Fiat προέβη στην απόφαση αυτή, αφότου η Γαλλία προσπαθούσε να καθυστερήσει χρονικά να ανακοινώσει την απόφασή της εις βάρος τελικά της συγχώνευσης.

Μάλιστα, η χρονική αυτή καθυστέρηση αποδίδεται στην προσπάθεια να αποκτηθεί η υποστήριξη της Nissan, η οποία αποτελεί εταίρος της Renault.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 15% στη Renault, είχε ζητήσει από τη Fiat Chrysler εγγυήσεις για τη διασφάλιση των γαλλικών θέσεων εργασίας, καθώς και την καταβολή μερίσματος στους μετόχους της Renault, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής κυβέρνησης.

Σημειωτέον, η αρχική πρόταση της Fiat Chrysler δεν περιλάμβανε κανένα ειδικό μέρισμα στους μετόχους της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία για να συνεχιστεί επιτυχώς μια τέτοια συγχώνευση», δήλωσε η Fiat Chrysler σε ανακοίνωσή της.

Από την πλευρά της, η Renault απέδωσε το «ναυάγιο» του deal στο γεγονός ότι το διοικητικό της συμβούλιο «δεν μπόρεσε να λάβει απόφαση λόγω του αιτήματος που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του γαλλικού δημοσίου να αναβάλουν την ψηφοφορία σε μεταγενέστερη συνεδρίαση».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο