ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΝα καταψηφίσουν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλε η REGGEBORGH ζητά από τους μετόχους ο Αν. Καλλιτσάντσης

Να καταψηφίσουν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλε η REGGEBORGH ζητά από τους μετόχους ο Αν. Καλλιτσάντσης

Να καταψηφίσουν τα σχέδια προτάσεων που υπέβαλε η ολλανδική REGGEBORGH στη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζητά από τους μετόχους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Ο δ.σ. της εταιρείας, σε επιστολή προς τους μετόχους, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι διαφαίνεται προσπάθεια της ολλανδικής εταιρείας να αναλάβει τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την ανάκληση του διοικητικού συμβουλίου και την αντικατάστασή του «με ένα νέο πιο αδύναμο, αποτελούμενο μόνο από τους υποψηφίους που προτείνει η ίδια».

Επίσης, όπως υπογραμμίζει ο κ. Καλλιτσάντσης, δημιουργούνται επιφυλάξεις περί ανταγωνισμού, καθώς έχοντας η ολλανδική εταιρεία συμμετοχή 30% στον κύριο ανταγωνιστή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα περί ανταγωνισμού που ενδεχομένως να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στους τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων και της ενέργειας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή προς τους μετόχους, το νυν Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η διοίκησή της δεσμεύονται για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα και τις αρχές εταιρικής διακυβέρνησης.

«Το Ιούλιο του 2018, με την υποστήριξή σας, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ξεκίνησε ένα ταξίδι μετασχηματισμού, με στόχο την απελευθέρωση δυνάμεων του ομίλου και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους της.

Ο μετασχηματισμός της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στηρίχτηκε σε ένα δομημένο πλάνο τριών φάσεων, με σαφείς στόχους, που βασίζεται στη εφαρμογή των ακόλουθων κρίσιμων παραγόντων επιτυχίας:

-Τη βέλτιστη εταιρική διακυβέρνηση,

-Την αναδιάρθρωση του λειτουργικού μοντέλου και την ευθυγράμμιση των στόχων σε ομιλικό επίπεδο

-Νέο στρατηγικό πλάνο», τονίζεται στην επιστολή.

Ολόκληρη η επιστολή στο επισυναπτόμενο αρχείο: Επιστολή προς τους Μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο