ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟι νέες τεχνολογίες των μεταφορών στην Επιτροπή Έρευνας της Βουλής από το ΙΜΕΤ

Οι νέες τεχνολογίες των μεταφορών στην Επιτροπή Έρευνας της Βουλής από το ΙΜΕΤ

Οι θέσεις του Ι.ΜΕΤ αναφορικά με το θέμα: «Νέες τεχνολογίες στον τομέα των μεταφορών και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία και την ενασχόληση σε Ελλάδα και Ευρώπη» παρουσιάστηκαν από τον διευθυντή του ΕΚΕΤΑ-Ι.ΜΕΤ Δρ. Ευάγγελο Μπεκιάρη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων.

Σημειωτέον, ο κ. Μπεκιάρης συνεπικουρούνταν από την διευθύντρια Ερευνών και Πρόεδρο του ΕΣΙ του Ι.ΜΕΤ Δρ. Μαρία Πάνου.

Η παρουσίαση απαρτιζόταν από τρία μέρη:

-Σύντομη παρουσίαση του Ι.ΜΕΤ (επιστημονικό δυναμικό, εισροή Ευρωπαϊκών πόρων, επιστημονικές υποδομές, εγκαταστάσεις και νέα Παραρτήματα σε Πειραιά και Ρόδο).

-Οι εξελίξεις του τομέα των μεταφορών και οι επιπτώσεις τους στην απασχόληση του μελλοντικού δυναμικού του. Συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη για την προσαρμογή όλων των επαγγελματιών στα νέα δεδομένα, με διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων και επιμόρφωση, λόγω της ένταξης νέων τεχνολογιών στις μεταφορές οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αλλαγή ή ακόμη και εξαφάνιση κάποιων επαγγελμάτων. Παράλληλα όμως, μέσω των νέων τεχνολογιών θ’ αναδυθούν νέες επαγγελματικές δραστηριότητες για να καλύψουν τις νέες ανάγκες του χώρου.

-Τρεις προτάσεις νομοθετικής παρέμβασης, οι οποίες παρουσιάστηκαν με τεκμηριωμένη αιτιολογική έκθεση και πλήρη αποτύπωση των νομοθετικών αλλαγών και προσαρμογών που απαιτούνται, για να διευκολύνουν το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου.

Οι προτάσεις του Ινστιτούτου συνάντησαν ευρεία διακομματικά συναίνεση κι ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού τις προτεινόμενες νομοθετικές παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία προς υλοποίηση.

Η επιτροπή εξέφρασε επίσης την ευαρέσκειά της για το ρόλο του Ινστιτούτου και για το πολύ υψηλό επίπεδο Επιστημονικής Αριστείας αλλά και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε εθνικό επίπεδο που αυτό επιτελεί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο