ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟι οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών για την παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης ατόμων άνω των 74 ετών

Οι οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών για την παράταση της ισχύος των αδειών οδήγησης ατόμων άνω των 74 ετών

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, το υπουργείο Μεταφορών απέστειλε, σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, οδηγίες που αφορούν την παράταση ισχύος των αδειών οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων ετών.

Η οδηγία αναφέρει τα ακόλουθα:

Σας ενημερώνουμε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών και υποβάλλουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας μετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία προγραμματισμού της δοκιμασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συμπεριφοράς.

Η ημερομηνία αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρείς μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Οι Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας παρακαλούνται για τον προγραμματισμό των παραπάνω εξετάσεων δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο