ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟλική ανατροπή στην πώληση της Avis Ηellas. Η εταιρεία καταλήγει στην Avis Europe και την τουρκική Otokoc

Ολική ανατροπή στην πώληση της Avis Ηellas. Η εταιρεία καταλήγει στην Avis Europe και την τουρκική Otokoc

Ολική ανατροπή στην πώληση της Avis Ηellas. Ο όμιλος Avis Budget Group εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποδείξει ως τελικό αγοραστή της Olympic (Αvis Hellas) μία εταιρεία ειδικού σκοπού, με μόνους μετόχους την «Avis Europe Holdings Limited» και μία εταιρεία του ομίλου Otokoc , με τον οποίο το Avis Budget Group διατηρεί πολυετή συνεργασία σε πολλές χώρες, αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της, από 18.09.2017, ανακοίνωσης της τράπεζας για την πώληση της θυγατρικής της «Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία» («Olympic»), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, η Πειραιώς ανακοίνωσε ότι η Avis Budget Group, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Zodiac Europe Limited, άσκησε δικαιώματα που κατείχε, σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων franchise για τα σήματά της.

Οι σχετικοί όροι προβλέπουν, μεταξύ άλλων, δικαίωμα πρώτης άρνησης (Right of First Refusal) της Zodiac Europe Limited για να αποκτήσει τις πωλούμενες μετοχές της Olympic, είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτου που θα υποδείξει, με τους ίδιους οικονομικούς και συμβατικούς όρους.

Ο όμιλος Avis Budget Group εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποδείξει ως τελικό αγοραστή της Olympic, μία εταιρεία ειδικού σκοπού, με μόνους μετόχους την «Avis Europe Holdings Limited» και μία εταιρεία του ομίλου Otokoc (Koc), με τον οποίο το Avis Budget Group διατηρεί πολυετή συνεργασία σε πολλές χώρες.

Απομένουν πλέον οι εγκρίσεις από το ΤΧΣ και της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σημειώνεται ότι στον σχετικό διαγωνισμό πλειοδότης είχε ανακηρυχτεί το σχήμα Olympia Group  – Virtus International, ελεγχόμενο κατά το 51% από τον όμιλο Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού και κατά το υπόλοιπο 49% από τη Virtus, που ιδρύθηκε από τον γνωστό investment banker Λάμπρο Παπακωνσταντίνου με κεφάλαια Ελλήνων και ξένων επενδυτών, καθώς και από κεφάλαια των οικογενειών Κάτσου, Κυριακόπουλου, Λασκαρίδη, Σαραντίτη, καθώς και του Ιδρύματος Ωνάση.

Το πλειοδοτικό επενδυτικό σχήμα είχε υπογράψει και σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας σε μετρητά το ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Avis Hellas (Olympic), το οποίο αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο