ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟλοκληρώθηκε η μεταβίβαση της OLYMPIC ΑΕ στην Avis Budget Group, αντί 80,6 εκατ.

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της OLYMPIC ΑΕ στην Avis Budget Group, αντί 80,6 εκατ.

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την DG Com για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ (Olympic – Avis Greece) στην Avis Budget Group σε συνεργασία με την Otokoç Otomotiv, σύμφωνα με ανακοίνωση της Olympic.

Η τιμή εξαγοράς της εταιρείας είναι 80,6 εκατ. ευρώ, ενώ η επιχειρησιακή της αξία (Enterprise Value) διαμορφώθηκε στα 320 εκατ.

Η Olympic Avis Greece είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα εμπορικά σήματα της Avis, Budget και Payless.

Το 2017, η Olympic παρουσίασε έσοδα ύψους 170,4 εκατ. ευρώ με στόλο μεγαλύτερο από 32.000 οχήματα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων και του  ανθρώπινου δυναμικού τους, δεδομένου ότι η Olympic θα συνεχίσει με την ίδια δομή την δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Avis Budget Group με τον Όμιλο Koç, που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια του, έχει στρατηγικό και μακροχρόνιο χαρακτήρα, γεγονός που σηματοδοτεί νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο