ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟ διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για το Dieselgate

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για το Dieselgate

Αντιμέτωπος με το νόμο βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, ο οποίος κατηγορείται για χειραγώγηση της γερμανικής αγοράς κατά την περίοδο που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της παραποίησης στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της εταιρείας το 2015 (Dieselgate).

Πέραν του Diess, κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Martin Winterkorn και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Hans Dieter Poetsch.

Και οι τρεις κατηγορούνται από Γερμανούς εισαγγελείς ότι σκόπιμα δεν ενημέρωσαν τους επενδυτές εγκαίρως για τις οικονομικές επιπτώσεις του σκανδάλου, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν την μετοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η απόφαση, που ελήφθη από τις Εισαγγελικές Αρχές της πόλης Braunschweig, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Diess έρχεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις αναφορικά με το σκάνδαλο.

Εντούτοις, η Volkswagen αμφισβητεί την ορθότητα των ισχυρισμών, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους», κάτι που όπως επισημαίνει θα αποδειχθεί και στην αίθουσα των δικαστηρίων.

Να σημειωθεί ότι, το Dieselgate έχει κοστίσει στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο