ΑρχικήΑυτοκινητόδρομοιΟ όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική Sichuan Communications Investment ανακοίνωσαν ότι ενδιαφέρονται για την Εγνατία Οδό

Ο όμιλος Κοπελούζου με την κινεζική Sichuan Communications Investment ανακοίνωσαν ότι ενδιαφέρονται για την Εγνατία Οδό

Η κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group Co, Ltd (SCIG), σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy S.A. του ομίλου Κοπελούζου ανακοίνωσαν ότι υπέβαλαν σήμερα, στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εκδήλωση ενδιαφέροντος, αναφορικά με την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων.

Η Εγνατία Οδός, που παραχωρείται από το ελληνικό δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας.

Η ταυτότητα της κοινοπραξίας

Η SCIG ιδρύθηκε το 2010, απασχολεί 24.000 υπαλλήλους και εστιάζει στην κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση  αυτοκινητοδρόμων και  λιμένων, στη λειτουργία και διαχείριση αεροδρομίων, στις υπηρεσίες μεταφορών και logistics, στην εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας και στην χρηματοδότηση επενδύσεων στον τομέα των μεταφορών.

Η SCIG έχει σύνολο ενεργητικού ύψους περίπου 40 δισ. Ευρώ και εκμεταλλεύεται και διαχειρίζεται συνολικά 4.143 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων στην επαρχία Σιτσουάν, ο πληθυσμός της οποίας ξεπερνά τα 80 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Όμιλος Κοπελούζου είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους της Ελλάδας με πολυσχιδείς δραστηριότητες, σε τομείς όπως η ενέργεια, τα έργα υποδομών και οι παραχωρήσεις, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στις εταιρείες που έχουν αναλάβει την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα και στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο