ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟ Michael Manley της Fiat Chrysler νέος πρόεδρος της ACEA

Ο Michael Manley της Fiat Chrysler νέος πρόεδρος της ACEA

Ο Michael Manley, διευθύνων σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles (FCA), εξελέγη νέος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), για το 2020.

Ο Manley θα αναλάβει την προεδρία της Ένωσης, θέση την οποία κατέχει επί δύο διαδοχικές θητείες (2018-2019) ο πρόεδρος του ομίλου PSA Carlos Tavares, από τον Ιανουάριο του 2020.

Οι προτεραιότητες της ACEA για το νέο έτος περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του χάρτη για τη μετάβαση σε οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτων.

«Ως βιομηχανία θέλουμε να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στη μετασχηματισμό του mobility κατά τρόπο που να επικεντρώνεται στον καταναλωτή, αλλά να μας επιτρέπει επίσης να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και ανθεκτικοί σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο Manley.

Να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος της ACEA εκλέγεται για ένα έτος από τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών-μελών της, συνολικά 15 μεγάλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, βαν, φορτηγών και λεωφορείων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο