ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠέρασες τις εξετάσεις οδήγησης; Οδηγείς άμεσα, καθιερώνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης

Πέρασες τις εξετάσεις οδήγησης; Οδηγείς άμεσα, καθιερώνεται η προσωρινή άδεια οδήγησης

Την έκδοση προσωρινής άδειας οδήγησης μετά από την επιτυχία στις σχετικές εξετάσεις μέχρι την έκδοση της επίσημης άδειας προβλέπουν τα άρθρα 42 – 48 του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια που κατέθεσε, στη Βουλή, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, τα άρθρα 42 – 48 καθιερώνουν τη δυνατότητα έκδοσης προσωρινής άδειας οδήγησης σε υποψήφιους οδηγούς, με την οποία επιτρέπεται η οδήγηση της συγκεκριμένης κατηγορίας εντός της ελληνικής επικράτειας και για χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση της άδειας οδήγησης.

Παράλληλα, παρέχεται διευκόλυνση της οδήγησης κατόχων αδειών οδήγησης τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, καθόσον με το ισχύον καθεστώς, κάτοχοι ισχύουσας άδειας οδήγησης που δεν έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα και η οποία άδεια έχει εκδοθεί από χώρα στην οποία δεν εκδίδεται διεθνής άδεια οδήγησης, δεν δύναται να οδηγούν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, σε ανακοίνωσή της, είχε υποστηρίξει ότι η διάταξη αποτελεί πρόταση της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας και την είχε καταθέσει πρόσφατα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Β. Βεγ. 

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο