ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με στόχο την ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας

Πανελλήνιος αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με στόχο την ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας

Στη διενέργεια πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, με τίτλο «Ανάπλαση του Κέντρου της Αθήνας», προχωρά το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου, «η ανάπλαση και ανάδειξη του ιστορικού τριγώνου έχει ως ζητούμενο τη δημιουργία ισότιμης σχέσης των περιοχών που το απαρτίζουν και τη διάρθρωση των λειτουργιών του, ώστε να το μετατρέψουν σε τόπο προορισμού, σε περιοχή κατοικίας, σε χώρο εργασίας, παραδοσιακού ή σύγχρονου εμπορίου, παραδοσιακής βιοτεχνίας, πολιτισμού και αναψυχής και ταυτόχρονα να αναδείξουν τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του κέντρου.

Κύριος στόχος της ανάπλασης είναι ο σχεδιασμός επεμβάσεων που θα οδηγήσουν στην ανάκτηση του δημόσιου χώρου, στην περιβαλλοντική του αναβάθμιση και στην διασύνδεση του κέντρου με την ευρύτερη περιοχή».

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού έχουν δεσμευθεί συνολικά 217 χιλ. ευρώ, εκ των οποίων 135 χιλ. ευρώ θα δοθούν στους τρεις πρώτους βραβευθέντες του διαγωνισμού, 15 χιλ. ευρώ σε τρεις επαίνους και 25 χιλ. ευρώ ως αμοιβή στην κριτική επιτροπή και την ομάδα τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Νικόλαος Μπελαβίλας έχει αναλάβει να εκτελεί χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο