ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠαράταση έξι μηνών στο υφιστάμενο σύστημα εξετάσεων για την χορήγηση αδειών οδήγησης

Παράταση έξι μηνών στο υφιστάμενο σύστημα εξετάσεων για την χορήγηση αδειών οδήγησης

Ψηφίστηκε, σήμερα στην Βουλή, η τροπολογία για την “ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τις υπερωρίες των εξεταστών των υποψηφίων οδηγών και οδηγών”.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, κατά την σχετική συζήτηση στην ολομέλεια, υποστήριξε ότι επίκειται βαθιά μεταρρύθμιση στο υπάρχoν σύστημα εξετάσεων για την χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης με γνώμονα την αξιοπιστία και τις “ανέπαφες” διεξαγωγές των εξετάσεων με την χρήση τεχνολογικών μέσων και διαδικτυακών εφαρμογών.

Ωστόσο, δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για την μετάβαση στο νέο σύστημα εξετάσεων, με την εν λόγω τροπολογία παρατείνεται το υφιστάμενο σύστημα για έξι μήνες.

Τέλος, ο κ. Μαυραγάνης ενημέρωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων με τα τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εκπαιδευτών των σχολών οδηγών, αλλά και των εξεταστών, ενώ, παράλληλα, υποστήριξε ότι προχωρά προς την σωστή κατεύθυνση η ολοκλήρωση των τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για το νέο αυτό σύστημα εξετάσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο