ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠαραδόθηκε στην ΕΕ η νέα μελέτη κόστους – οφέλους για το βόρειο τμήμα του Ε65 (Τρίκαλα – Εγνατία)

Παραδόθηκε στην ΕΕ η νέα μελέτη κόστους – οφέλους για το βόρειο τμήμα του Ε65 (Τρίκαλα – Εγνατία)

Παραδόθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ η νέα μελέτη κόστους – οφέλους για το βόρειο τμήμα του Ε65 (Τρίκαλα – Εγνατία).

Σήμερα, σε λειτουργία είναι το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, το Ξυνιάδα – Τρίκαλα, ενώ στο νότιο τμήμα, το Λαμία – Ξυνιάδα βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες.

Για το βόρειο τμήμα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την χρηματοδότησή του.

«Η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65 (Τρίκαλα – Εγνατία), μήκους 60 περίπου χλμ, θα ενώσει το κατασκευασμένο τμήμα Ξυνιάδα –Τρίκαλα και το υπό κατασκευή τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα του Ε65 με την Εγνατία Οδό.

Για τη χρηματοδότηση του έργου, ο παραχωρησιούχος και το ελληνικό Δημόσιο έχουν έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG-COMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις.

Είναι από τα θέματα με τα οποία ασχολούμαι και προσωπικά, κατά τις επισκέψεις μου στις Βρυξέλλες και γενικότερα τις επαφές μου με την Ε.Ε. Η νέα μελέτη κόστους οφέλους έχει υποβληθεί και η DG COMP μας ενημέρωσε ότι θα στείλει τα σχόλια της άμεσα», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στο συνέδριο «ΙΙ Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης» στη Λάρισα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται

O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο