ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠαρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων ΚΤΕΟ που λήγουν. Αναστέλλονται οι εξετάσεις οδήγησης. Τι ισχύει για τα φορτηγά

Παρατείνεται η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων ΚΤΕΟ που λήγουν. Αναστέλλονται οι εξετάσεις οδήγησης. Τι ισχύει για τα φορτηγά

Μέτρα διευκόλυνσης των ιδιοκτητών και υποψηφίων οδηγών ΙΧ έλαβε το υπουργείο Μεταφορών, καθώς παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την ισχύ των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) που λήγουν και αναστέλλει μέχρι την ίδια ημερομηνία όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Συγκεκριμένα:

-Παρατείνεται μέχρι την 30η Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ). Αυτό σημαίνει, ότι όποιο δελτίο λήγει, μπορεί να μην ανανεωθεί μέχρι τότε.

Δεν θα θεωρηθεί εκπρόθεσμο και δεν θα  επιβληθεί πρόστιμο. Εξαιρούνται αναγκαστικά μόνο φορτηγά και λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές και άρα ελέγχονται κι από άλλα κράτη. Στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός και στα ΚΤΕΟ.

Επιπλέον, δεν θα γίνουν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

-Αναστέλλονται, επίσης, μέχρι την 30η Απριλίου, όλες οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για άδεια οδήγησης, σταματούν να γίνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και παρατείνεται μέχρι την ίδια ημερομηνία η ισχύς όλων των αδειών οδήγησης.

Και από αυτό το μέτρο εξαιρούνται αναγκαστικά μόνον οδηγοί που κάνουν διεθνείς μεταφορές και πρέπει να αναθεωρήσουν τις άδειές τους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο