ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠερικοπές θέσεων εργασίας, που θα ξεπεράσουν τις 10.000 παγκοσμίως, από τη Nissan

Περικοπές θέσεων εργασίας, που θα ξεπεράσουν τις 10.000 παγκοσμίως, από τη Nissan

Η Nissan Motor σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, που θα ξεπεράσουν τις 10.000 παγκοσμίως, με στόχο την ανάκαμψη της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε στο Reuters πηγή με άμεση γνώση του θέματος.

Στο εν λόγω πλάνο συμπεριλαμβάνονται και οι 4.800 περικοπές θέσεων, που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάιο, και αφορούν κατά κύριο λόγο εργοστάσια στο εξωτερικό με χαμηλά ποσοστά αξιοποίησης, διευκρινίζει η πηγή.

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως, την προσεχή Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι περικοπές, που ξεπερνούν το 7% του εργατικού δυναμικού 138.000 ατόμων της Nissan, υπογραμμίζουν την έκταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείες Hiroto Saikawa, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τις τεταμένες σχέσεις με το γάλλο εταίρο του τη Renault, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου Carlos Ghosn.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Saikawa αγωνίζεται να σταματήσει την πτώση των πωλήσεων στις ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες υπερπόντιες αγορές της Nissan.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο