ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Πράσινο φως» των κινεζικών αρχών στην εξαγορά της AB Volvo από την Geely

«Πράσινο φως» των κινεζικών αρχών στην εξαγορά της AB Volvo από την Geely

Έδωσαν το «πράσινο φως» οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές για να προχωρήσει η Geely την εξαγορά του 8,2% της σουηδικής εταιρείας κατασκευής φορτηγών και βαρέων μηχανημάτων AB Volvo.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο κρατικό σουηδικό ραδιόφωνο, ο διευθύνων σύμβουλος της Geely, Daniel Li είπε, «Έχουμε λάβει την έγκριση από τις κινεζικές αρχές για αυτή την αγορά μετοχών».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «Αναμένουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία κάποια στιγμή πριν τον Ιούνιο», ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι απαραίτητο η Geely να εκπροσωπείται από κάποιον στο διοικητικό συμβούλιο της AB Volvo.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαγορά του ποσοστού της ΑΒ Volvo, η Geely κατέβαλε σχεδόν 3,3 δισ. ευρώ στην επενδυτική εταιρεία Cevian Capital, ενώ με την εξαγορά αυτή απέκτησε το 15,6% των δικαιωμάτων ψήφου στο διοικητικό της συμβούλιο.

Με την συμφωνία αυτή, η κινεζική εταιρεία γίνεται ο μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της AB Volvo και ο 2ος ισχυρότερος παίκτης στην εταιρεία με βάση τα δικαιώματα ψήφου, αφού τα περισσότερα τα κατέχει η σουηδική επενδυτική εταιρεία Industrivarden.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο