ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠρος… ορθολογική αύξηση διοδίων στην Εγνατία Οδό

Προς… ορθολογική αύξηση διοδίων στην Εγνατία Οδό

Τη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων και αύξησης της τιμής τους, η οποία – ωστόσο – θα κινείται σε ορθολογικά επίπεδα, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Ο ίδιος προσωπικά, στις πρόσφατες συναντήσεις που είχαμε με τον Υπουργό Οικονομικών τον κύριο Σταϊκούρα, είπαμε στην τρόικα ότι εμείς θέλουμε η Εγνατία να παραχωρηθεί, αλλά πρέπει να γίνει αυτό με όρους διαφάνειας και όρους οι οποίοι είναι λογικοί και έχουν κάποια ορθολογικότητα.

Δηλαδή δεν μπορούμε ξαφνικά έναν αυτοκινητόδρομο που έχει τα προβλήματα που έχει, που έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια, που δεν έχει ΣΕΑ, να πάμε και να διπλασιάσουμε ξαφνικά το κόστος των  διοδίων.

Θα βάλουμε τα διόδια, αλλά η αύξηση θα είναι ορθολογική. Και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία τέτοια διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ και με την καινούργια ηγεσία της Εγνατίας Α.Ε.», ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

Στη συνέχεια σχολίασε ότι “η κυβέρνηση του Σαμαρά 2012-15 είχε συμφωνήσει με την τρόικα στη λειτουργία 18 σταθμών διοδίων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν τους διπλασίασε και μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να έχουν κατασκευαστεί σταθμοί διοδίων, αλλά παίζαμε το κρυφτούλι με τους θεσμούς και ενώ τους κατασκευάζαμε τους σταθμούς διοδίων, ενώ είχαμε υπογράψει τις ΚΥΑ, τελικά οι σταθμοί διοδίων ποτέ δεν λειτούργησαν. Και ρίξαμε το μπαλάκι 5 μέτρα πιο μπροστά στην επόμενη κυβέρνηση”.

Υπενθυμίζεται ότι η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση αποκρατικοποίησης, ωστόσο παραμένει άγνωστο, εάν θα συνεχιστεί ο υπάρχον διαγωνισμός, θα τροποποιηθεί ή και ακυρωθεί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο