ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Πρωταθλήτρια» η Σουηδία στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Οι επιδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών

«Πρωταθλήτρια» η Σουηδία στα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Οι επιδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών

Συνολικά 262 εκατ. αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη, το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, εκ των οποίων περίπου τα 2 εκατ. (0,8%) ήταν ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

Όπως αναφέρει η Eurostat, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταθερή αύξηση του αριθμού ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υβριδικών αυτοκινήτων, το 2017, ανήλθε στο 1,5 εκατ. και ήταν σχεδόν 7 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του 2013 (0,2 εκατομμύρια).

Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχουν πέντε χώρες που πάνω από το 1% των εγγεγραμμένων αυτοκινήτων τους ήταν είναι ηλεκτρικά, είτε υβριδικά.

Στις υψηλότερες θέσεις κατατάσσονται η Σουηδία (2,4%), η Πολωνία (1,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (1,5%), η Γαλλία (1,4%) και το Βέλγιο (1,2%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά συγκεντρώνουν η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Τσεχία και η Κροατία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο