ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠρόοδο στους διαγωνισμούς της Εγνατίας και των περιφερειακών λιμένων καταγράφει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Πρόοδο στους διαγωνισμούς της Εγνατίας και των περιφερειακών λιμένων καταγράφει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Αναφορές στους διαγωνισμούς παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας γίνονται στην 9η έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη  

Για την περίπτωση της Εγνατίας, όπως σημειώνεται, έχει καταγραφεί «πρόοδος τους τελευταίους δύο μήνες ως προς την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Μόνο ένας πλειοδότης υπέβαλε δεσμευτική προσφορά έως την προθεσμία της 11ης Δεκεμβρίου, ενώ δύο από τους ενδιαφερόμενους πλειοδότες προχώρησαν στη λήψη νομικών μέτρων κατά της απόρριψης των αιτήσεών τους για παράταση της προθεσμίας υποβολής.

Το αρμόδιο δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή απόφαση στις 28 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία η αξίωση των δύο προσφυγόντων ήταν έγκυρη και ότι η παράταση έπρεπε να είχε χορηγηθεί.

Μετά την απόφαση αυτή, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε στις 26 Ιανουαρίου να ορίσει την 1η Απριλίου 2021 ως τη νέα ημερομηνία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμείς ενέργειες, ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία μια δεύτερη ομάδα διοδίων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ενώ σημειώθηκε κάποια πρόοδος σε σχέση με τις απαιτούμενες εργασίες που απαιτούνται για την αδειοδότηση των υπόλοιπων 14 σηράγγων του οδικού άξονα».

Η έκθεση, για το εν λόγω ζήτημα, καταλήγει λέγοντας ότι «η στενή παρακολούθηση θα συνεχιστεί».

Περιφερειακά λιμάνια  

Για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, η έκθεση αναφέρει ότι «η αξιολόγηση των προσφορών που κατατέθηκαν και η λίστα των προεπιλεγμένων επενδυτών που θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο