ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠρόστιμο 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων, εάν δεν περάσουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου από ΚΤΕΟ

Πρόστιμο 150 ευρώ στους ιδιοκτήτες οχημάτων, εάν δεν περάσουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου από ΚΤΕΟ

Προθεσμία ως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ, ειδάλλως θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν.4530 (ΦΕΚ 59 Α/ 30.3.2018) προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, το οποίο επιβάλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που συμπληρώνεται χρονικό διάστημα:

α. έξι (6) μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,
β. έξι (6) μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που θα προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού.

Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από 30/9/2018.

Σημειώνεται ότι, όλα τα κυκλοφορούντα οχήματα προβλέπεται όπως ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε 2 χρόνια (αυτοκίνητα και μηχανές -εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξ’ αρχής).

Άσχετα από το παραπάνω πρόστιμο, προβλέπεται επιπλέον πρόστιμο κατά τη διαδικασία στα ΚΤΕΟ με την μορφή παραβόλου εκπροθέσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, το ύψος του οποίου ανέρχεται από 10€ έως 140€ ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και την κατηγορία οχήματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ συστήνει στους ιδιοκτήτες οχημάτων «να ελέγξουν άμεσα τις προθεσμίες ελέγχου του οχήματός τους και εφόσον κρίνεται σκόπιμο να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν ραντεβού με το ΚΤΕΟ επιλογής τους, ώστε να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα του 2015».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο