ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΠότε απαιτείται η λήψη φωτογραφίας του ταμπλό του οχήματος κατά τον έλεγχο σε ΚΤΕΟ

Πότε απαιτείται η λήψη φωτογραφίας του ταμπλό του οχήματος κατά τον έλεγχο σε ΚΤΕΟ

Στην παροχή διευκρινίσεων προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από ερωτήματα εταιρειών μηχανογράφησης και ΚΤΕΟ σχετικά με την υποχρέωση λήψης φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται ευκρινώς η αναγραφόμενη ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων κατά τον τεχνικό έλεγχο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται:

α) Στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 2 της (1) σχετ. υ.α. και στην υποπαράγραφο (δ) της παραγράφου (6) του άρθρου 14 της (2) σχετ. υ.α., που αφορούν στους πίνακες με τον απαιτούμενο αριθμό ληφθέντων και αποστελλομένων φωτογραφιών ανάλογα με το είδος του διενεργούμενου ελέγχου, ορίζεται ότι η λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος, έτσι ώστε να εμφανίζεται η ένδειξη του μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων, απαιτείται όταν διενεργείται περιοδικός τεχνικός έλεγχος στις παρακάτω περιπτώσεις: 1) κατά τον διενεργούμενο για πρώτη φορά στο όχημα έλεγχο 2) κατά τον τεχνικό έλεγχο οχήματος πριν από την ταξινόμησή του για έκδοση άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως μεταχειρισμένο και 3) κατά τον διενεργούμενο για επόμενη φορά στο όχημα έλεγχο, στη λήξη του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου.

β) Η ανωτέρω απαίτηση για τη λήψη και αποστολή της φωτογραφίας του πίνακα οργάνων του οχήματος, δεν υφίσταται για τον επανέλεγχο περιοδικού τεχνικού ελέγχου, για τον οποίο εξακολουθεί να ισχύει μόνο η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.

γ) Όσον αφορά στους ειδικούς ελέγχους (αρχικούς και επανελέγχους αυτών) σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις των (1) και (2) σχετ. υ.α., δεν υφίσταται απαίτηση για λήψη και αποστολή της φωτογραφίας (ΦΦ=04) του πίνακα οργάνων του οχήματος και εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση λήψης και αποστολής των φωτογραφιών (ΦΦ=01) και (ΦΦ=02) από τις σταθερές κάμερες.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο