ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣε ισχύ ο νέος τεχνικός κανονισμός για τις συσκευές αφής πεζών σε φωτεινούς σηματοδότες

Σε ισχύ ο νέος τεχνικός κανονισμός για τις συσκευές αφής πεζών σε φωτεινούς σηματοδότες

Σε ισχύ τέθηκε ο τεχνικός κανονισμός για τον καθορισμό των εθνικών απαιτήσεων για συσκευές αφής πεζών και τη χρήση τους σε φωτεινούς σηματοδότες, που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετος εξοπλισμός στις  διαβάσεις πεζών, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο νέος Τεχνικός Κανονισμός είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, καθώς και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της φωτεινής σηματοδότησης στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, ο οποίος συμμετείχε και στην πιλοτική εφαρμογή του Τεχνικού Κανονισμού, για επανεξέταση του υπάρχοντος πλαισίου, καθώς τα εγκατεστημένα συστήματα δεν ήταν συμβατά μεταξύ τους.

O νέος κανονισμός συντάχθηκε με γνώμονα την οδική ασφάλεια των χρηστών και με κύριο στόχο την ομοιογένεια στο σχεδιασμό και τη χρήση συσκευών αφής πεζών ανά την επικράτεια.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη και ασφαλής πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στο δομημένο περιβάλλον.

Ο Τεχνικός Κανονισμός έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ομόφωνη έγκριση από το Συμβούλιο των Δημοσίων Έργων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο