ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε Καστέλι, Ελληνικό και βόρειο τμήμα του Ε65 τα 500 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σε Καστέλι, Ελληνικό και βόρειο τμήμα του Ε65 τα 500 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως 500 εκατ. ευρώ και τη διάθεση του μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό προχωρά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Μέσω της έκδοσης, η εταιρεία επιδιώκει να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της μέσω υφιστάμενων ή/και νέων επενδύσεων.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, τα κεφάλαια θα διατεθούν για την χρηματοδότηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης, το οποίο έχει κατασκευαστικό κόστος 480 εκατ. ευρώ.

Στην εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου, το οποίο θα κατασκευαστεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ορίζοντα το 2025, συμμετέχει η εταιρεία με 32,46%, το ελληνικό δημόσιο με 45,9% και η ινδική GMR Airports με 21,64%.

Επίσης, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετέχει με ποσοστό 30% σε κοινοπραξία με την Mohegan που αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή για την κατασκευή και εκμετάλλευση του τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό. Μια επένδυση που προσεγγίζει το 1 δις ευρώ.

Ακόμη, η εταιρεία, εφόσον λάβει το «πράσινο φως» από την ΕΕ, θα αναλάβει την κατασκευή του βόρειου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65, από τα Τρίκαλα μέχρι την Εγνατία Οδό, μήκους 64 χλμ. και κόστους 400 εκατ.

Τέλος, στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει το έργο επεξεργασίας απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, προϋπολογισμού 168 εκατ. ευρώ, αλλά και ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, συνολικής ισχύος 665 MW.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει προχωρήσει, από το καλοκαίρι του 2017, σε άλλες 3 ομολογιακές εκδόσεις, οι οποίες υπερκαλύφθηκαν.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο