ΑρχικήΑυτοκινητόδρομοιΣε απολύσεις 3.000 – 3.500 εργαζομένων προσανατολίζεται η Tesla

Σε απολύσεις 3.000 – 3.500 εργαζομένων προσανατολίζεται η Tesla

Στην περικοπή εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σχεδιάζει να προχωρήσει η Tesla, σε μια προσπάθεια περιστολής των δαπανών της, σύμφωνα με επιστολή προς τους εργαζομένους της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μείωση προσωπικού θα φτάσει το 7% επηρεάζοντας περί τα 3.000-3.500 άτομα, γεγονός που ακολουθείται από ένα επίσης «κούρεμα» προσωπικού 9% στα μέσα του 2017.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Musk, ο αριθμός εργαζομένων της Tesla τον περασμένο Οκτώβριο ανερχόταν στις 45.000 και το 2017 στις 37.500.

Στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της Tesla, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, αναφέρει ότι «η Tesla θα χρειαστεί να κάνει αυτές τις περικοπές, ενώ θα αυξήσει το ρυθμό παραγωγής του Model 3 και θα κάνει πολλές βελτιώσεις στη διαδικασία παραγωγής τους επόμενους μήνες».

«Ο υψηλότερος όγκος παραγωγής και οι βελτιώσεις στον σχεδιασμό της παραγωγής είναι κρίσιμα στοιχεία για να πετύχει η Tesla τις οικονομίες κλίμακας που χρειάζεται για να κατασκευάσει το Model 3 με τη στάνταρτ αυτονομία (220 μίλια) και το στάνταρ εσωτερικό στα $35 χιλ. και να συνεχίσει να είναι μια βιώσιμη εταιρεία», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι, Νοέμβριο του 2017, η Tesla έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ηλεκτρικού φορτηγού, του «Tesla Semi», με τον Musk να δηλώνει ότι επιθυμία του είναι να δώσει ένα σκληρό χτύπημα στα βενζινοκίνητα οχήματα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο