ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτα εγκαίνια της «Κοινότητας των Μεταφορών», στο Βελιγράδι, ο υφυπουργός Μεταφορών

Στα εγκαίνια της «Κοινότητας των Μεταφορών», στο Βελιγράδι, ο υφυπουργός Μεταφορών

Στο Βελιγράδι θα μεταβεί ο υφυπουργός Μεταφορών, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Μόνιμης Γραμματείας της «Κοινότητας των Μεταφορών» ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Το ταξίδι του υφυπουργού στην πρωτεύουσα της Σερβίας θα πραγματοποιηθεί, το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Βιολέτα Μπούλτς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Έργων, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, καθώς και του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας.

Να σημειωθεί ότι, η «Κοινότητα των Μεταφορών» αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό που απαρτίζεται από την ΕΕ και 6 χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο και Σερβία).

Βασικός στόχος της είναι να επεκτείνει τους κανόνες, τις αρχές και τις πολιτικές της ΕΕ για τις μεταφορές στις εν λόγω χώρες μέσω ενός νομικά δεσμευτικού πλαισίου.

Η εγκαθίδρυση Μόνιμης Γραμματείας της «Κοινότητας των Μεταφορών» στο Βελιγράδι συμφωνήθηκε, κατά τη διάρκεια συνάντησης της πρωθυπουργού της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς και της ευρωπαίας Επιτρόπου στο Ποζνάν, όπου έλαβε χώρα η διάσκεψη κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο