ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτα 30,75 ευρώ τα διόδια στο Αθήνα – Θες/νίκη, στα 11,50 ευρώ στο Αθήνα – Πάτρα και στα 12,45 στο Αντίρριο – Ιωάννινα

Στα 30,75 ευρώ τα διόδια στο Αθήνα – Θες/νίκη, στα 11,50 ευρώ στο Αθήνα – Πάτρα και στα 12,45 στο Αντίρριο – Ιωάννινα

Με την λειτουργική ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων, ήτοι της Ολυμπίας Οδού, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Ιόνιας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (ο Μορέας έχει παραδοθεί πλήρως), συμπληρώνεται και το «παζλ» των διοδίων.

Επιμέλεια: Μ. Δημητρίου

Έτσι, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, για ένα ΙΧ, κοστίζει 30,75 ευρώ. Συνολικά, οι σταθμοί διοδίων είναι 11-12: Αφίδνες, Θήβα, Τραγάνα, Αγία Τριάδα, Μαυρομαντήλα, Πελασγία, Μοσχοχώρι, Μακρυχώρι, Πυργετός/Τέμπη (εάν ακολουθήσεις την παλιά εθνική), Λεπτοκαρυά, Κλειδί, Μάλγαρα.

Στη διαδρομή Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα, η Ολυμπία Οδός θα λειτουργεί πέντε μετωπικούς σταθμούς, ήτοι στην Ελευσίνα, στον Ισθμό, στο Ζευγολατιό, στον Ελαιώνα Αιγιαλείας και στο Ρίο, με κόστος διοδίων 11,50 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας παραχώρησης, η περιμετρική της Πάτρας θεωρείται αστικός δρόμος και δεν θα έχει διόδια.

Στην Ιόνια Οδό, ήτοι στη διαδρομή Αντιρρίου – Ιωαννίνων (όταν παραδοθεί ολόκληρη), η Νέα Οδός θα λειτουργεί τέσσερις σταθμούς διοδίων: στην Κλόκοβα, στο Αγγελόκαστρο, το Μενίδι και το Τέροβο, έναντι 12,45 ευρώ.

Επομένως, εάν προστεθεί και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (Ι.Χ. 13,30 ευρώ), η διαδρομή Αθήνας – Ρίου – Ιωαννίνων θα κοστίζει 37,25 ευρώ.

Τέλος, ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ξυνιάδα – Τρίκαλα) θα λειτουργεί δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων: στους Σοφάδες και στα Τρίκαλα, οι οποίοι θα «χρεώνουν» τα ΙΧ 3,10 ευρώ και 1,95 ευρώ αντίστοιχα. Μετέπειτα, θα προστεθούν διόδια σε Λιανοκλάδι και Οξύνεια.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο