ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτην τελική ευθεία το έργο «Τμήμα παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος μεταλλείων βωξίτη» στην Φωκίδα

Στην τελική ευθεία το έργο «Τμήμα παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος μεταλλείων βωξίτη» στην Φωκίδα

Υπογράφηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η προέγκριση των τευχών δημοπράτησης του υποέργου «Βελτίωση οδικού άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο: Τμήμα παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος κόμβος μεταλλείων βωξίτη».

Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΠ 2014-2020), θα δημοπρατηθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πέραν του κύριου κατασκευαστικού υποέργου των 13,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τρία ακόμη υποέργα ως εξής:

-Μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

-Αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

-Απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

«Τόσο το τμήμα που ξεκινά, όσο και όλος ο άξονας Θερμοπύλες – Αντίρριο, είναι για εμάς έργο στρατηγικής προτεραιότητας. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών ξεπεράσαμε τα προβλήματα και έτσι ένα ακόμη συμβολικό και ουσιαστικό βήμα για τον «διαγώνιο άξονα» της Φωκίδας γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο