ΑρχικήLOGISTICSΣτηρίζει την ΟΦΑΕ ο ΕΕΣΥΜ. Διαφωνεί με την επιβολή περιορισμών στις συνοριακές διελεύσεις των οδηγών διεθνών μεταφορών

Στηρίζει την ΟΦΑΕ ο ΕΕΣΥΜ. Διαφωνεί με την επιβολή περιορισμών στις συνοριακές διελεύσεις των οδηγών διεθνών μεταφορών

Στο πλευρό των αυτοκινητιστών Ελλάδος και στο αίτημά τους, να εξαιρούνται ρητά οι οδηγοί διεθνών μεταφορών από τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στα σύνορα Κακαβιάς και Ευζώνων, τάσσεται ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ).

Ειδικότερα, ο ΕΕΣΥΜ στηρίζει τις θέσεις της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑE) ενάντια της επιβολής περιοριστικών μέτρων στις συνοριακές διελεύσεις των βαρέων οχημάτων κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα μέσω των συνόρων Κακαβιάς (Eλλάδα – Αλβανία) και Ευζώνων (Ελλάδα – Βόρεια Μακεδονία), χωρίς να εξαιρεί ρητά τους οδηγούς διεθνών μεταφορών.

Τα περιοριστικά αυτά μέτρα, που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ σε μια προσπάθεια αυξημένου ελέγχου των οχημάτων στα σύνορα, για λόγους που σχετίζονται με τον έλεγχο της πανδημίας, παρεμποδίζουν την ομαλή ροή των διεθνών οδικών μεταφορών και επηρεάζουν όχι μόνο τους αυτοκινητιστές, αλλά και το διεθνές εμπόριο της χώρας μας.

Mε την διαμαρτυρία της αυτή, η ΟΦΑΕ εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο που ελλοχεύει, εκτός της οικονομικής πλευράς με τις καθυστερήσεις των εμπορευμάτων, και στην ασφάλεια που αφορά στην υγεία των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, καθώς με την επιβολή των περιορισμών αυτών εξαναγκάζονται να συγκεντρώνονται κατά μήκος των πολυσύχναστων αυτοκινητοδρόμων στα σύνορα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ συντασσόμενος απόλυτα με την ΟΦΑΕ, ευελπιστεί πως οι αρμόδιες Αρχές, θα αφουγκραστούν τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ελλάδος σε ανακοίνωσή της περί του θέματος και ότι θα βρεθεί τελικά μια λύση για την διευκόλυνση της ομαλής ροής των διεθνών οδικών μεταφορών, χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο