ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτις 26 Ιουνίου η ημερομηνία των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό. Σε λειτουργία όλα τα διόδια έως τον Μάιο

Στις 26 Ιουνίου η ημερομηνία των δεσμευτικών προσφορών για την Εγνατία Οδό. Σε λειτουργία όλα τα διόδια έως τον Μάιο

Η 26η Ιουνίου 2020 ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Υποδομών με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί κρίνεται ως απολύτως επαρκές, προκειμένου να διευθετηθούν τα εκκρεμή ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, οι σταθμοί διοδίων θα είναι σχεδόν έτοιμοι στο σύνολό τους για λειτουργία τον Μάιο του 2020, ενώ έως τον Απρίλιο 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι απαραίτητες ενέργειες για την αξιολόγηση των  παλαιών γεφυρών και την αδειοδότηση των σηράγγων του αυτοκινητοδρόμου.

Η δήλωση του υπουργού Υποδομών

“Η προγραμματισμένη παραχώρηση θα προχωρήσει και θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2020 με όρους διαφάνειας, όρους ορθολογικούς. Όλα τα διόδια θα είναι σε λειτουργία με 3 λεπτά το χιλιόμετρο και με όχι με 5,5 λεπτά που είχε συμφωνήσει η ΚΥΑ Σπίρτζη-Τσακαλώτου μέχρι τον Μάιο.

Και θέλω να πω στους επενδυτές, οι οποίοι έχουν απογοητευτεί από την απίστευτη ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, ότι αυτός ο δρόμος θα παραχωρηθεί με ένα κριτήριο, το δημόσιο συμφέρον, για να γίνει Εγνατία ένας δρόμος μοντέρνος, ένας δρόμος σύγχρονος, που θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας χώρας η οποία αναπτύσσεται”, ανέφερε, στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής.

Τα 7 σχήματα που απομένουν στον διαγωνισμό 

Εφτά είναι τα σχήματα που απομένουν στο διαγωνισμό. Αυτά είναι:

-ANAS International Enterprise S.p.A.

-FREYJA HOLDINGS SARL [Macquarie European Infrastructure Fund 5 L.P. / Macquarie European Infrastructure Fund 5 SCSp]

-ROADIS Transportation Holding S.L.U. – ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

-SICHUAN COMMUNICATIONS INVESTMENT GROUP CO., LTD – DAMCO ENERGY S.A.

-VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESSIONS S.A.S – MYTILINEOS HOLDINGS S.A.

-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

-ΔΙΟΛΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο