ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτον ανακριτή Διαφθοράς θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι για τα εικονικά διπλώματα οδήγησης

Στον ανακριτή Διαφθοράς θα οδηγηθούν οι κατηγορούμενοι για τα εικονικά διπλώματα οδήγησης

Στον ανακριτή Διαφθοράς θα οδηγηθούν για να απολογηθούν, την προσεχή Τρίτη, οι εννέα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της παράνομης χορήγησης αδειών οδήγησης που είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορούμενοι -7 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και 2 ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης- συνελήφθησαν, την περασμένη εβδομάδα, κατά  τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης.

Εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί, κατά περίσταση, τα κακουργήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Στη δικογραφία περιέχονται στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομία για παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψήφιους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, έναντι ποσών που κατά μέσο όρο προσδιορίζονται στα 2.000 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες διπλωμάτων και σε ποσά από 550 έως 1/500 για τις απλές κατηγορίες αδειών ικανότητας οδήγησης .

Το συνολικό εκτιμώμενο όφελος της συμμορίας προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 424.000 ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο