ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣτο επόμενο 3μηνο η κατάθεση των μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ΒΟΑΚ

Στο επόμενο 3μηνο η κατάθεση των μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του ΒΟΑΚ

Σε επίκαιρες ερωτήσεις για τον ΒΟΑΚ και την Εγνατία Οδό τοποθετήθηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όσον αφορά στο ΒΟΑΚ, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Αναφέρθηκε επίσης στην προμελέτη οδικών και υδραυλικών έργων στα ήδη κατασκευασμένα τμήματα του ΒΟΑΚ, με διαχωρισμένη επιφάνεια κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθεί και το ζήτημα των πέντε ανισόπεδων κόμβων, Μεσσαράς, Φοινικά, Κνωσσού, Κατσαμπά και Αεροδρομίου.

Επισήμανε πως αυτοί αναπτύσσονται σε ένα μήκος αυτοκινητοδρόμου της τάξης των 7 περίπου χιλιομέτρων, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ζητήματα οδικής ασφάλειας και τεχνικές δυσκολίες.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε ένα συγκεκριμένο πλάνο για το ΒΟΑΚ, ο οποίος πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και με περιβαλλοντική αδειοδότηση».

Αντίστοιχα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπερασπίστηκε τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι «δεν μιλάμε για μία ιδιωτικοποίηση. Μιλάμε για μία παραχώρηση ενός αυτοκινητόδρομου για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ένας δρόμος μήκους 900 χλμ, τον οποίο το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να συντηρήσει και ο οποίος σε αρκετά κομμάτια είναι προβληματικός».

Εκτίμησε ότι κερδισμένοι, σε μία σωστή σύμβαση παραχώρησης, δεν είναι οι κατασκευαστές, αλλά οι χρήστες, διότι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το δρόμο θα έχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες, ΣΕΑ και ένα δρόμο καλά συντηρημένο και ασφαλή.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο