ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣυμφωνία χρηματοδότησης 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα υπέγραψε η Volvo Cars

Συμφωνία χρηματοδότησης 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα υπέγραψε η Volvo Cars

Συμφωνία χρηματοδότησης, ύψους 1,3 δισ. ευρώ για τη βιωσιμότητα, υπέγραψε η Volvo Cars ανανεώνοντας προηγούμενη ισόποση χρηματοδότηση που είχε υπογραφεί το 2017 και δεν είχε εκταμιευτεί.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η συναλλαγή υπογραμμίζει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον οικονομικό και λειτουργικό μετασχηματισμό της εταιρείας.

Η ανανεωμένη χρηματοδότηση είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένη με τα σχέδια βιωσιμότητας της εταιρείας: ως σύμβολο της φιλοδοξίας της Volvo Cars να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040, τα επιτόκια χρηματοδότησης συνδέονται με την πρόοδό της στη μείωση των εκπομπών άνθρακα.

«Αυτή νέα πιστωτική διευκόλυνση υπογραμμίζει το θεμελιώδη ρόλο του οικονομικού κλάδου στην παροχή κινήτρων και την υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε η Carla de Geyseleer, οικονομική διευθύντρια της Volvo Cars, τονίζοντας ότι «ενισχύει επίσης τη δέσμευση της Volvo Cars στη βιώσιμη χρηματοδότηση, έπειτα και από την πρόσφατη επιτυχημένη έκδοση του πρώτου μας Πράσινου Ομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ».

Η τριετής χρηματοδότηση συνοδεύεται από δύο μονοετή δικαιώματα επέκτασης και θα χρησιμεύσει ως εφεδρικός πόρος για την επίτευξη γενικών εταιρικών σκοπών.

Οι Citi, HSBC, Nordea και SEB είχαν συντονιστικό ρόλο στη συμφωνία, ενώ η χρηματοδότηση συμπεριλαμβάνει 21 τράπεζες, οι οποίες κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα και θα σχηματίσουν τον κεντρικό πυρήνα τραπεζικών σχέσεων για τη Volvo Cars παγκοσμίως.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο