ΑρχικήΑυτοκινητόδρομοιΣυνέδριο για την έρευνα στις μεταφορές διοργανώνουν, 24-25 Οκτωβρίου, ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ΣΕΣ

Συνέδριο για την έρευνα στις μεταφορές διοργανώνουν, 24-25 Οκτωβρίου, ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ΣΕΣ

Τα νέα δεδομένα στην έρευνα και όλες οι εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών, πρόκειται να αναπτυχθούν στο «9ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές» που διοργανώνουν στις 24 & 25 Οκτωβρίου, στην Αίγλη Ζαππείου, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ ).

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το συνέδριο που έχει κεντρικό θέμα «Μεταφορές 4.0: Η Ευφυής Εξέλιξη» απευθύνεται στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών.

Στόχοι του είναι η παρουσίαση των πεπραγμένων και αποτελεσμάτων της πρόσφατης και τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας στο πεδίο των μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, η συσχέτιση έρευνας και πολιτικής των μεταφορών, η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα έρευνας στον τομέα των μεταφορών, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και η διαμόρφωση συμπερασμάτων και προτάσεων για το μέλλον των μεταφορών και συγκοινωνιακών υποδομών στη χώρα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, το συνέδριο για την Έρευνα στις Μεταφορές αποτελεί πια τον καθιερωμένο θεσμό όπου συναντώνται όλοι οι σχετικοί Φορείς και ειδικότητες με στόχο μέσα από γόνιμο επιστημονικό διάλογο, να προτείνουν στρατηγικές και πολιτικές για τις βιώσιμες μεταφορές του αύριο.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο