ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΣυστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή για την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων στο Πάτρα – Πύργος

Συστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή για την παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων στο Πάτρα – Πύργος

«Είμαι ο πρώτος που πάνω από τα δικαιώματα του τόπου μας, δε θα βάλω κανέναν υπουργό και καμία κυβέρνηση. Προσωπικά λοιπόν, θα ήθελα ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου να γίνει… χθες», τόνισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την τοποθέτησή του στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Δεν είμαι ούτε διαιτητής εργολάβων, ούτε λογιστής σε γραφεία των Βρυξελλών ή των Αθηνών. Θέλω το καλύτερο για τον τόπο μου και γι’ αυτό αγωνίζομαι.

Και το καλύτερο για τον τόπο μου, στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο και τον Πύργο με την Τσακώνα».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί την ένταξη του Πάτρα – Πύργος στην Ολυμπία Οδό, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευσή του.

Η λύση αυτή προϋποθέτει την αποζημίωση των κατασκευαστικών εταιρειών που μειοδότησαν και ορίστηκαν ανάδοχοι στις 8 υφιστάμενες εργολαβίες του Πάτρα – Πύργος.

Σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, να υπερψηφίσουν την πρόταση για σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στο έργο και θα ενημερώνει την τοπική κοινωνία.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα έχει ως αποστολή τη διαρκή παρακολούθηση των εξελίξεων στο έργο, ενώ μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, στην οποία θα παρίσταται και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Η Επιτροπή θα απαρτίζεται από 9 μέλη και συγκεκριμένα από:

-5 Περιφερειακούς Συμβούλους, 3 από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, ένας εκ των οποίων θα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής, και 2 από το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας.

-1 μέλος που θα οριστεί από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

-1 μέλος που θα οριστεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

-1 μέλος που θα οριστεί από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

-1 μέλος που θα οριστεί από τον Περιφερειάρχη και θα είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο