ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΑρχίζει να “πατάει γκάζι” η αγορά αυτοκινήτου στην ΕΕ: +87,3% τον Μάρτιο!

Αρχίζει να “πατάει γκάζι” η αγορά αυτοκινήτου στην ΕΕ: +87,3% τον Μάρτιο!

Αυξημένες κατά 87,3% ήταν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Μάρτιο του 2021, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 1.062.446 οχήματα έναντι 567.253 τον ίδιο μήνα του 2020.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ACEA, τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού που σημειώθηκε το 2020, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που είχαν επιβληθεί στην παγκόσμια αγορά, λόγω του COVID-19.

Τριψήφια ποσοστά ανόδου κατεγράφησαν στις τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Η Ιταλία πέτυχε τη μεγαλύτερη αύξηση (+497,2%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (+191,7%) και την Ισπανία (+128%).

Αξιοσημείωτη είναι και η επίδοση της γερμανικής αγοράς που παρουσίασε επίσης ισχυρή άνοδο, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 35,9% τον Μάρτιο.

Νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ.

Η ελληνική αγορά

Θετική η εικόνα και στην ελληνική αγορά, καθώς οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων τον μήνα Μάρτιο ανήλθαν στις 8.984 έναντι μόλις 3.743, σύμφωνα με τα στοιχεία της ACEA.

Ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην Ελλάδα.Η εικόνα στο α’ τρίμηνο

Στο α’ τρίμηνο του έτους, η ζήτηση για νέα αυτοκίνητα στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 3,2% και έφτασε συνολικά τα 2,6 εκατομμύρια μονάδες.

Παρά τις απότομες μειώσεις τους πρώτους δύο μήνες του έτους (-24,% τον Ιανουάριο και -19,3% τον Φεβρουάριο), τα ισχυρά αποτελέσματα του Μαρτίου κατάφεραν να αντισταθμίσουν την αρνητική τάση.

Κοιτάζοντας τις μεγάλες αγορές της ΕΕ, τα κέρδη του περασμένου μήνα έδωσαν στις συνολικές επιδόσεις της Ιταλίας και της Γαλλίας θετικό πρόσημο (αύξηση 28,7% και 21,1%, αντίστοιχα).

Στον αντίποδα, τόσο η Ισπανία (-14,9%) όσο και η Γερμανία (-6,4%) συνέχισαν να σημειώνουν πτώση, αν και σημαντικά μικρότερες έναντι των προηγούμενων μηνών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο