ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤα ηλεκτρικά οχήματα θα επικρατήσουν στην αγορά της Ευρώπης

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα επικρατήσουν στην αγορά της Ευρώπης

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα επικρατήσουν στην αγορά της Ευρώπης μέσα σε μόλις δύο δεκαετίες, σύμφωνα με νέα έκθεση που δημοσίευσε η ολλανδική τράπεζα ING.

Οι δύο δεκαετίες μπορεί να ακούγονται ως μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μία πιο αισιόδοξη εκτίμηση, σε σύγκριση με προηγούμενες εκθέσεις.

Οι προβλέψεις της ING βασίζονται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών, στα προγράμματα κυβερνητικής υποστήριξης και επιδότησης, καθώς και στην καλύτερη ικανότητα κλιμάκωσης της βιομηχανίας.

Μεταξύ του 2017 και του 2024, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αναμένεται να καταστούν «η λογική επιλογή για τους οδηγούς στην Ευρώπη», αναφέρει η έκθεση, καθώς οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων μειώνονται συνεχώς, λόγω των φθηνότερων μπαταριών και της ολοένα και μεγαλύτερης αυτονομίας τους μεταξύ φορτίσεων.

Η υποδομή των σταθμών φόρτισης αναμένεται, επίσης να γιγαντωθεί, εν μέρει λόγω της κρατικής υποστήριξης για τη διάδοσή τους.

Η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στον ηλεκτρισμό αναμένεται εδώ και καιρό να δημιουργήσει μία διαταραχή στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Στην πραγματικότητα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η έρευνα. Ενδεικτικά, η σουηδική εταιρία Volvo ανακοίνωσε ήδη ότι δεσμεύεται να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα έως το 2019.

Εξάλλου, η έκθεση της ING αναφέρει ότι το κόστος της ιδιοκτησίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία, το 2024, θα είναι παρόμοιο με αυτό των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση νέων αυτοκινήτων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ μέχρι το 2040.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο