ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤα οδικά έργα που θα αναβαθμίσουν την Δυτική Αττική. Σύνδεση περιφερειακής Αιγάλεω με υφιστάμενη εθνική οδό

Τα οδικά έργα που θα αναβαθμίσουν την Δυτική Αττική. Σύνδεση περιφερειακής Αιγάλεω με υφιστάμενη εθνική οδό

Οδικά έργα τα οποία αναβαθμίσουν τις μετακινήσεις στη Δυτική Αττική εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Ανάταξη της Δυτικής Αττικής και την Ειδική Θεματική Συνεδρία “Ελευσίνα 2021: Πολιτιστική Πρωτεύουσα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών προχωρούν οι μελέτες για τα ακόλουθα οδικά έργα:

-Σύνδεση της  περιφερειακής Αιγάλεω με την υφιστάμενη εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Προβλέπεται η κατασκευή ενός ανισόπεδου ημικόμβου στο Σκαραμαγκά.

-Αναβάθμιση του υφιστάμενου ανισόπεδου κόμβου Σχιστού με κατασκευή ενός ακόμη υπερυψωμένου κλάδου (απαιτεί μια νέα γέφυρα υπεράνω της Ε.Ο. Αθήνας – Κορίνθου)

-Αναβάθμιση της Ε.Ο. Αθηνών –Κορίνθου μεταξύ του Ανισόπεδου ημικόμβου Σκαραμαγκά και Α/Κ Σχιστού με αύξηση και αναδιαμόρφωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

-Πρόβλεψη ενός νέου Α/Κ (Α/Κ Ναυπηγείων) επί της Λεωφ. Σχιστού ανάντη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αναγκαίου για την κατάργηση του ισόπεδου σηματοδοτούμενου κόμβου στη διασταύρωση Λ. Σχιστού και Παλάσκα και η ολοκλήρωση των απαιτούμενων κυκλοφοριακών απαιτήσεων του οδικού δικτύου της περιοχής.

Στο πλαίσιο της πρόβλεψης του συγκεκριμένου κόμβου αλλά και της αναβάθμισης του Α/Κ Σχιστού προβλέπεται και αναδιαμόρφωση της Λ. Σχιστού στο μεταξύ των δύο αυτών κόμβων.

-Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή του απαιτούμενου δικτύου συλλεκτήρων ομβρίων της περιοχής που εντάσσεται και εξυπηρετεί και τα παραπάνω οδικά έργα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο