ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤα 189,5 δισ. δολ. θα αγγίξουν οι δαπάνες για τις “έξυπνες πόλεις” το 2023

Τα 189,5 δισ. δολ. θα αγγίξουν οι δαπάνες για τις “έξυπνες πόλεις” το 2023

Σε επενδυτικό μπαράζ επιδίδονται οι μεγαλύτερες πόλεις του πλανήτη, προκειμένου να αποκτήσουν καινοτόμες υποδομές και υπηρεσίες που θα τις καταστήσουν “έξυπνες πόλεις” (smart cities).

Σύμφωνα με την IDC, υπολογίζεται ότι ως το 2023, οι δαπάνες για καινοτόμες τεχνολογίες, που θα επιτρέπουν σε μια πόλη να λειτουργεί στα νέα πρότυπα των smart cities, αναμένεται να φτάσουν, παγκοσμίως, τα 189,5 δισ. δολ.

Σε μια προσπάθεια να παραμείνουν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας πόλεις, όπως η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και το Λονδίνο, συναγωνίζονται στο κομμάτι των επενδύσεων σε υποδομές και υπηρεσίες smart cities.

Η Σιγκαπούρη θα παραμείνει για το 2019 ο κορυφαίος επενδυτής σε πρωτοβουλίες για “έξυπνες πόλεις”, με 2η τη Νέα Υόρκη, ακολουθούμενη από το Τόκιο στην 3η θέση, το Λονδίνο στην 4η, ενώ Πεκίνο και Σαγκάη μοιράζονται την 5η θέση.

Οι δαπάνες που σχετίζονται με τις “έξυπνες πόλεις” θα ξεπεράσουν σε κάθε μία από αυτές τις χώρες το όριο του 1 δισ. δολ. το 2020.

Σε επίπεδο ηπείρων, οι ΗΠΑ, η Δυτική Ευρώπη και η Κίνα θα αντιπροσωπεύσουν πάνω από το 70% των συνολικών δαπανών των smart cities, σύμφωνα με την IDC, ενώ η Ιαπωνία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (MEA) θα βιώσουν ταχύτερη αύξηση των δαπανών με CAGR της τάξης περίπου του 21%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο