ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤην πόρτα της εξόδου σε περίπου 7.000 εργαζομένους δείχνει η Ford

Την πόρτα της εξόδου σε περίπου 7.000 εργαζομένους δείχνει η Ford

Στην κατάργηση περίπου 7.000 θέσεων εργασίας ή περίπου το 10% του εργατικού της δυναμικού, έως τον προσεχή Αύγουστο, θα προχωρήσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου αναδιοργάνωσης της εταιρείας, σε μια προσπάθεια ο όμιλος να εξοικονομήσει 600 εκατ. δολάρια ετησίως.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Τζιμ Χάκετ, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζομένους, διευκρίνισε ότι οι περικοπές εργατικού δυναμικού περιλαμβάνουν τόσο πακέτα εθελουσίας εξόδου, όσο και απολύσεις.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ford πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα “παγώσει” τις προσλήψεις, ενώ συνολικά οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

«Για να πετύχουμε στον ανταγωνιστικό μας κλάδο και για να μπορέσει η Ford να ανταποκριθεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, πρέπει να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να αναθέσουμε περισσότερες εξουσίες στους managers, να επιταχύνουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να εστιάσουμε στη μείωση του κόστους», ανέφερε ο Χάκετ στο e-mail.
Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο