ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΤο μήνυμα της ACEA για την οδική ασφάλεια: «Τα ασφαλή οχήματα οδηγούνται από ασφαλείς οδηγούς σε ασφαλείς δρόμους»

Το μήνυμα της ACEA για την οδική ασφάλεια: «Τα ασφαλή οχήματα οδηγούνται από ασφαλείς οδηγούς σε ασφαλείς δρόμους»

Στο λανσάρισμα ενός νέου βίντεο για την οδική ασφάλεια προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), θέλοντας να επικοινωνήσει περισσότερο τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στα οχήματα.

Σύμφωνα με την Ένωση, είναι γεγονός ότι οι εν λόγω καινοτομίες στο κομμάτι της ασφάλειας οχημάτων έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και των τραυματισμών κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ωστόσο, η οδική ασφάλεια είναι πολύπλοκη και εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες και αλληλεπιδράσεις. Η τεχνολογία αιχμής στα οχήματα είναι μόνο ένα κομμάτι αυτού του περίπλοκου πάζλ.

Εξίσου σημαντική είναι και η συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και η συντήρηση και ο σχεδιασμός των αυτοκινητοδρόμων, σημειώνει η ACEA.

Για το λόγο αυτό, «προκειμένου να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές στο μέλλον, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα ασφαλή οχήματα οδηγούνται από ασφαλείς οδηγούς σε ασφαλείς δρόμους» καταλήγει η Ένωση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο