ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ«Τσουχτερές» τιμές: Στο 1,54 ευρώ η βενζίνη στην Ελλάδα, έναντι 1,37 που είναι ο μ.ο. της ΕΕ

«Τσουχτερές» τιμές: Στο 1,54 ευρώ η βενζίνη στην Ελλάδα, έναντι 1,37 που είναι ο μ.ο. της ΕΕ

Ελλάδα, η χώρα της ακρίβειας στα καύσιμα. Την 3η θέση κατέχει η Ελλάδα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ακριβότερη τιμή βενζίνης, μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές λιανικής των υγρών καυσίμων, στις 9 Ιανουαρίου, το κόστος της βενζίνης στη χώρα μας (1,545 ευρώ ανά λίτρο) είναι το 3ο υψηλότερο ανάμεσα στα 28 κράτη – μέλη και αισθητά μεγαλύτερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που διαμορφώνεται στα 1,379 ευρώ. Σε συντριπτικό ποσοστό, η διαμόρφωση της τιμής στην Ελλάδα έχει να κάνει με τους φόρους.

Η Ιταλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τη βενζίνη να πωλείται μόλις 0,5 σεντ ακριβότερα (1,550 ευρώ) ανά λίτρο.

Λιγότερα από 3 σεντ μάς χωρίζουν από την Ολλανδία, τη χώρα με την πιο «τσουχτερή» τιμή στην Ε.Ε., όπου η βενζίνη πωλείται 1,573 ευρώ ανά λίτρο.

Η μέση πανελλαδική τιμή είναι στα 1,545 ευρώ ανά λίτρο, που σημαίνει πως σε ορισμένους νομούς της χώρας η βενζίνη είναι αρκετά πιο ακριβή – με συνέπεια να ξεπερνά ακόμη και τη μέση τιμή στην Ολλανδία.

Ο νόμος Ηρακλείου (1,604 ευρώ), ο νόμος Δωδεκανήσου (1,689 ευρώ) και ο νομός Κυκλάδων (1,759 ευρώ), είναι μερικά από τα παραδείγματα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο