ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΥπέρ του Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών το ΤΕΕ

Υπέρ του Προεδρικού Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών το ΤΕΕ

Χαιρετίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) την ολοκλήρωση της έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος αναφορικά με τον καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στην έκδοση του εν λόγω Διατάγματος για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών με τίτλο «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα» (ΠΔ99/2018, ΦΕΚ Α’ 187/05-11-2018).

Η διοικούσα επιτροπή του Επιμελητηρίου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «Το ΤΕΕ κρίνει ότι η εμπειρία από τη διαδικασία απονομής επαγγελματικών δικαιωμάτων που ακολουθήθηκε για τους διπλωματούχους μηχανικούς είχε αποτελέσματα και ανάλογη ρύθμιση θα πρέπει να γίνει για την πρόσβαση σε επαγγελματικές δραστηριότητες σε όλο το φάσμα του τεχνικού κόσμου και για τους τεχνολόγους με διαβάθμιση τεχνικής ευθύνης, σύμφωνα με το αντικείμενο και το επίπεδο σπουδών όλων των συντελεστών του.

Το ΤΕΕ, μετά από 90 και πλέον χρόνια ζωής, ως ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Κυβέρνησης, διαμηνύει ότι τα μοναδικά κριτήρια θα πρέπει να είναι η διαφάνεια, η ολιστική προσέγγιση και η διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, μακριά από κάθε λογική ψηφοθηρίας.

Στην παραπάνω αναγκαία προσπάθεια το ΤΕΕ θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ με δική του πρωτοβουλία αποφάσισε την ίδρυση Μητρώου Τεχνολόγων, το οποίο θα ενεργοποιήσει σύντομα για τον εξορθολογισμό, τη διαφάνεια και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο