ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΥπέρ των βιωματικών ποινών και της συσχέτισης του ΚΟΚ με το εισόδημα, ο υφ. Μεταφορών στη Μάλτα

Υπέρ των βιωματικών ποινών και της συσχέτισης του ΚΟΚ με το εισόδημα, ο υφ. Μεταφορών στη Μάλτα

Υπέρ της εισαγωγής των βιωματικών ποινών σε όσους προκαλούν τροχαία ατυχήματα, αλλά και της συσχέτισης των προστίμων με εισοδηματικά κριτήρια, τάχθηκε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, στην παρέμβασή του στην υπουργική διάσκεψη της ΕΕ για την οδική ασφάλεια, στη Μάλτα.

Ο υφυπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε, εκ νέου, ότι το υπουργείο εξετάζει την υιοθέτηση βιωματικών ποινών σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως υπηρεσίες σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση περί συσχέτισης των προστίμων του ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την οδική ασφάλεια.

«Το κυριότερο είναι η παιδεία και όχι οι ποινές, στην Ελλάδα προωθούμε διαδικτυακή πλατφόρμα για την οδική ασφάλεια στο εκπαιδευτικό σύστημα», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Τέλος, σχετικά με τα ευφυή συστήματα μεταφορών και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ο κ. Μαυραγάνης σχολίασε ότι οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν σταδιακά και με σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα, ενώ για τις πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων τόνισε ότι η χώρα προέλευσης θα πρέπει να χορηγεί περισσότερες πληροφορίες, όπως οι τρεις τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο