ΑρχικήLOGISTICSΥπογράφεται η σύμβαση μεταξύ υπουργείου Μεταφορών – Inform Λύκος για τις κάρτες ψηφιακού ταχογράφου

Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ υπουργείου Μεταφορών – Inform Λύκος για τις κάρτες ψηφιακού ταχογράφου

Υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ υπουργείου Μεταφορών – Inform Λύκος για τις κάρτες ψηφιακού ταχογράφου.

Το υπουργείο αποδέχτηκε την εισήγηση της Επιτροπής Διενέργειας του σχετικού ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, την Inform Λύκος. Το έργο διεκδικούσαν ακόμα οι εταιρείες NetBull και Unisystems.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η σύμβαση θα είναι 2ετούς διάρκειας, με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 6 μηνών, συνολικής αξίας 1 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, η κάρτα ταχογράφου 2ης γενιάς συνδέεται με υπηρεσία εντοπισμού βασιζόμενη σε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GPS), διασφαλίζοντας την διευκόλυνση του ελέγχου των οδηγών για την τήρηση του ωραρίου εργασίας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και περιέχει δυο ασφαλή πιστοποιητικά ταυτοποίησης.

Συγκεκριμένα, η λειτουργία του ευφυούς ταχογράφου βασίζεται σε 4 είδη έξυπνων καρτών (smart cards) που επιτρέπουν διαφορετικές λειτουργίες:

Κάρτα οδηγού: Κάθε οδηγός οχήματος που είναι εξοπλισμένο με Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο, υποχρεούται να κατέχει μια κάρτα οδηγού που θα την εισάγει, για όλη την διάρκεια της εργασίας του, έτσι ώστε οι δραστηριότητες του οδηγού να καταγράφονται τόσο στην κάρτα του, όσο και στη συσκευή του Ψηφιακού / Ευφυή Ταχογράφου

Κάρτα εταιρείας: Η κάρτα εταιρίας δίνει στον ιδιοκτήτη η οχημάτων εξοπλισμένων με Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν καταγραφεί από τον Ψηφιακό / Ευφυή Ταχογράφο

Κάρτα συνεργείου: Η κάρτα συνεργείου επιτρέπει στον τεχνικό του συνεργείου την τροποποίηση παραμέτρων του Ψηφιακού / Ευφυή Ταχογράφου. Για μεγαλύτερη ασφάλεια συνοδεύεται από έναν κωδικό PIN.

Κάρτα ελέγχου: Η κάρτα ελέγχου δίνει στα σώματα ελέγχου πρόσβαση σε δεδομένα που έχει καταγράψει ο Ψηφιακός / Ευφυής Ταχογράφος.

H Inform Λύκος θα αναλάβει τον ρόλο της αρμόδιας αρχής για την εφαρμογή του ψηφιακού ταχογράφου στην Ελλάδα και τον ρόλο του οργανισμού προσωποποίησης καρτών  η AUSTRIACARD.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η έκδοση καρτών αποτελεί το “κλειδί” για την λειτουργία του συστήματος του ψηφιακού/ευφυούς ταχογράφου καθώς αυτή διαδικασία εγγυάται την ασφάλεια του όλου συστήματος. Για τον λόγο αυτό κάθε κάρτα περιέχει ψηφιακό πιστοποιητικό, ενώ οι έλεγχοι κατά την έκδοση διασφαλίζουν μεταξύ άλλων τη μοναδικότητα των καρτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Tachonet)».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Γίνονται και θαύματα. Αφού ξεφτιλιζονταν όλοι οι Έλληνες οδηγοί, έχοντας άλλοι πωλονικες, άλλοι γερμανικές, άλλοι Βουλγαρίας, πάλι καλά που δεν ζήτησαν και από την Τανζανία!

    18 Μαΐου, 2020

Αφήστε ένα σχόλιο