ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΧωρίς διόδια θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος -Μεθώνη

Χωρίς διόδια θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος -Μεθώνη

Χωρίς διόδια θα κατασκευαστεί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος –Μεθώνη. Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Ο κ. Λαμπρόπουλος συναντήθηκε, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό, τον γενικό γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψαν τα παρακάτω, όπως αναφέρει ο βουλευτής:

1.Για τον άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη

– Θα συνεχισθεί η Α΄ φάση του διαγωνισμού, που είναι η προεπιλογή, για κατασκευή του δρόμου με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) χωρίς διόδια.

– Αυτές τις ημέρες, υποβλήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στη διεύθυνση Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

– Η Β΄φάση του διαγωνισμού θα ξεκινήσει, όταν δημοσιευθεί στη Διαύγεια η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τότε, παράλληλα, θα κηρυχθούν και οι απαλλοτριώσεις.

2.Το τμήμα Τσακώνα-Καλό Νερό θα συζητηθεί και θα υπάρξουν αποφάσεις, αφού πρώτα καταλήξουν οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τμήμα Πάτρα-Πύργος.

3.Για το τμήμα Καλό Νερό-Πύργος, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα, για σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και ασφάλειας του υπάρχοντος δικτύου.

4.Για τον αερολιμένα της Καλαμάτας επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα για άμεσες αποφάσεις, αφού πρώτα μελετηθούν όλες οι δυνατές λύσεις.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Σχόλια
  • Θα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος και θα έπρεπε να μπουν διόδια; Πρέπει να πούμε μπράβο;

    12 Αυγούστου, 2019

Αφήστε ένα σχόλιο