ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΨηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να καταστούν υποχρεωτικά τα συστήματα βοήθειας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να καταστούν υποχρεωτικά τα συστήματα βοήθειας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα

Τα νέα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης της οδήγησης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων, θα επισημάνουν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές στις 14 Νοεμβρίου.

Οι λειτουργίες που παρέχουν έξτρα βοήθεια στον οδηγό, όπως π.χ. τα συστήματα διατήρησης σταθερής ταχύτητας και λωρίδας στον δρόμο και τα συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος πρέπει να συμπεριληφθούν στο βασικό εξοπλισμό όλων των καινούριων αυτοκινήτων, φορτηγών και λεωφορείων, αναφέρει το σχέδιο μη νομοθετικού ψηφίσματος που κατέθεσε η επιτροπή Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι ευρωβουλευτές κάνουν ειδική αναφορά στην τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν και να αποφεύγουν πεζούς, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Ειδικά για τα φορτηγά και τα λεωφορεία, οι ευρωβουλευτές ζητούν να καταστεί υποχρεωτική η τοποθέτηση καμερών στο μπροστινό, πλαϊνό και πίσω μέρος του οχήματος για τη μείωση των «τυφλών σημείων».

Ζητούν επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής μηδενικού επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα για όλους τους «νέους» οδηγούς, καθώς και τους επαγγελματίες οδηγούς.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο