ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΩς τα τέλη Ιουλίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Συμβάσεων

Ως τα τέλη Ιουλίου το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Συμβάσεων

Συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Διυπουργική Επιτροπή για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου (Νόμος 4412/2016) που διέπει τις Δημόσιες Συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών.

Στη Διυπουργική προέδρευσε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και μετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, καθώς και οι υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που καθορίστηκε, στόχος είναι ως το τέλος Ιουλίου να ψηφισθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την  διαφάνεια και την ταχύτητα.

Οι αρμοδιότητες

Υπενθυμίζεται ότι, η Επιτροπή θα είναι αρμόδια για τον προγραμματισμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την προώθηση των απαραίτητων δράσεων για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών.

Θα προσδιορίζει τις προτεραιότητες των δράσεων του πλαισίου που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών αγαθών και υπηρεσιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του κάθε υπουργείου, θα καταρτίζει τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη επιμέρους στόχων, όπως διαβούλευσης, έκδοσης κανονιστικών πράξεων, οργανωτικών αλλαγών, εκπαίδευσης, και θα δίνει κατευθύνσεις για την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο