Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2025
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    Μανώλης Σιγάλας στο Capital Link: Οι υποδομές αλλάζουν επίπεδο με Ενέργεια, Τεχνολογία και Άμυνα

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    MMM

    Με Freenow θα μετακινούνται ομάδα και φίλαθλοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τις ημέρες των αγώνων

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    MMM

    1 χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Μετρό Θεσσαλονίκης

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας στη συνάντηση με Κ. Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    LOGISTICS

    Καθυστερήσεις στα τελωνεία προκαλούν επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις. Παρέμβαση του ΣΕΑΔΑ

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    LOGISTICS

    Αποκλεισμός των φορτηγών στον Κηφισό; ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ, EEL, ΕΕΒΨ&L, ΣΥΝΔΔΕ&L, ILME και ΕΕΣΥΜ μιλούν στο metaforespress.gr

    9 Δεκεμβρίου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΟΔΙΚΕΣ

    Μανώλης Σιγάλας στο Capital Link: Οι υποδομές αλλάζουν επίπεδο με Ενέργεια, Τεχνολογία και Άμυνα

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    MMM

    Με Freenow θα μετακινούνται ομάδα και φίλαθλοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τις ημέρες των αγώνων

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    MMM

    1 χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Μετρό Θεσσαλονίκης

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    ΝΑΥΤΙΛΙΑ

    Β. Κικίλιας στη συνάντηση με Κ. Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    LOGISTICS

    Καθυστερήσεις στα τελωνεία προκαλούν επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις. Παρέμβαση του ΣΕΑΔΑ

    9 Δεκεμβρίου, 2025
    LOGISTICS

    Αποκλεισμός των φορτηγών στον Κηφισό; ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ, EEL, ΕΕΒΨ&L, ΣΥΝΔΔΕ&L, ILME και ΕΕΣΥΜ μιλούν στο metaforespress.gr

    9 Δεκεμβρίου, 2025

  • ΜΜΜ
  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
  • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΟΔΙΚΕΣ
  • LOGISTICS
  • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
No Result
Προβολή όλων
Ειδήσεις και νέα για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές
No Result
Προβολή όλων

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Στα 223 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη 9μήνου, στα 2,013 δισ. οι πωλήσεις

vvegiazi by vvegiazi
6 Νοεμβρίου, 2025
στο ΟΔΙΚΕΣ
0
Share on FacebookShare on Twitter
Εκτύπωση άρθρου

Ρεκόρ κερδοφορίας EBITDΑ κατέγραψε στο 9μηνο του 2025 η Titan SA, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου.

Αναλυτικότερα:

  • Οι πωλήσεις 9μήνου αυξήθηκαν κατά 1,4% και ανήλθαν σε €2.013 εκατ., χάρη στις ισχυρές επιδόσεις στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στην Αίγυπτο, με αυξημένους όγκους πωλήσεων και σταθερά επίπεδα τιμών.
  • Τα κέρδη EBITDA για το εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 8,4% και διαμορφώθηκαν στα €474 εκατ. μετά από ένα ισχυρό γ’ τρίμηνο (+19,9% κέρδη EBITDA), ως αποτέλεσμα της συνετής διαχείρισης του κόστους και της βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το 9μηνο διαμορφώθηκαν σε €223 εκατ., μειωμένα κατά 0,8%, μη συμπεριλαμβανομένης της έκτακτης ζημίας ύψους €51,9 εκατ. που σχετίζεται με την πώληση της Adocim κατά το β’ τρίμηνο.
  • Η ρευστότητα παραμένει ισχυρή, με τον καθαρό δανεισμό να ανέρχεται σε €302 εκατ., μειωμένος ως αποτέλεσμα της δημόσιας εγγραφής της Titan America και της πώλησης της Adocim. Ο δείκτης δανεισμού διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (0,5x), παρά την καταβολή μερίσματος ύψους €3 ανά μετοχή τον Ιούλιο. Ο οίκος Fitch διατήρησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου σε «BB+» και αναβάθμισε την προοπτική σε θετική από σταθερή.
  • Οι επενδυτικές δαπάνες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, €185 εκατ. για το 9μηνο, αντανακλώντας τη συνεχή υλοποίηση έργων ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται έργα μείωσης αποτυπώματος άνθρακα, όπως το IFESTOS CCS, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης.
  • Η εξαγορά ποσοστού 80% της Baupartner στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μέσω κοινοπραξίας σηματοδοτεί την είσοδο του Τιτάνα στον κλάδο προκατασκευασμένων προϊόντων σκυροδέματος, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές στη Φλόριντα η παραγωγή νέων προϊόντων προκατασκευασμένου σκυροδέματος.
  • Ολοκληρώθηκε η εξαγορά μιας επιπλέον μονάδας έτοιμου σκυροδέματος και ενός λατομείου αδρανών υλικών στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των στρατηγικών επενδύσεων εντός του έτους σε τρεις.
  • Έχει προγραμματιστεί Investor Day στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.
  • Οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους παραμένουν θετικές, χάρη στην αύξηση του όγκου πωλήσεων, στις ανθεκτικές τιμές, στα έργα μείωσης του κόστους και στη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας.
 

Σε εκατ. ευρώ,
εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά

  Γ’ Τρίμηνο
2025
Γ’ Τρίμηνο
2024
%   9μηνο 2025 9μηνο 2024 %  
Πωλήσεις 684 661,6 3,4% 2.012,5 1.984,5 1,4%
EBITDA 186,6 155,6 19,9% 473,6 437,0 8,4%
Καθαρά κέρδη

 

102,4   75,9 35% 170,8

[222,7]

224,6

 

-23,9%

[-0,8%]

* Οι αριθμοί εντός παρενθέσεων αντιστοιχούν στα καθαρά κέρδη μετά από φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT), εξαιρουμένης της επίδρασης από την πώληση της Adocim τον Μάιο 2025 (€51,9 εκατ.)

Ο όμιλος συνέχισε την ανοδική του πορεία κατά το γ’ τρίμηνο, καταγράφοντας ισχυρή αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Οι πωλήσεις του τριμήνου ανήλθαν σε €684 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 3,4% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας τις θετικές τάσεις που επικράτησαν σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς.

Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στο υψηλό επίπεδο των €186,6 εκατ., αυξημένα κατά 19,9%, χάρη στις σταθερές τιμές, την αποτελεσματική διαχείριση του κόστους και τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεων.

Στην Ελλάδα, ο όμιλος κατέγραψε ισχυρή αύξηση πωλήσεων και κερδών EBITDA, με σημαντική αύξηση όγκου πωλήσεων στις περισσότερες κατηγορίες προϊόντων και αυτό το τρίμηνο, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο.

Στις ΗΠΑ, οι ελαφρώς βελτιωμένες συνθήκες της αγοράς και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2024, συνέβαλαν στην αύξηση του όγκου πωλήσεων στους κλάδους του τσιμέντου, του έτοιμου σκυροδέματος, των αδρανών υλικών και της ιπτάμενης τέφρας.

Η διατήρηση των τιμών σε υψηλά επίπεδα καθώς και οι λειτουργικές συνέργειες, σε συνδυασμό με τους υψηλότερους όγκους, οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων και των κερδών σε δολ. ΗΠΑ τόσο σε επίπεδο τριμήνου όσο και 9μήνου.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις το γ’ τρίμηνο, με αύξηση του όγκου πωλήσεων στις περισσότερες χώρες και σταθερά επίπεδα τιμών, αντιστρέφοντας τις χαμηλότερες επιδόσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα φέτος.

Στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την αλλαγή της γεωγραφικής παρουσίας του ομίλου λόγω της πώλησης της Adocim στην Τουρκία τον Μάιο του 2025, η Αίγυπτος αποτέλεσε την κύρια πηγή εσόδων και κερδοφορίας. Η χώρα σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις, με ισχυρές εγχώριες και εξαγωγικές πωλήσεις, ενισχυμένες από ευνοϊκά επίπεδα τιμών.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου μετά από φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) για το γ’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα €102,4 εκατ., έναντι €75,9 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα αντίστοιχα κέρδη 9μήνου διαμορφώθηκαν σε €222,7 εκατ., αναπροσαρμοσμένα για τη μη επαναλαμβανόμενη ζημία ύψους €51,9 εκατ. από την πώληση της Adocim, η οποία αποτυπώθηκε στο β’ τρίμηνο του 2025, έναντι €224,6 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του γ’ τριμήνου, ο όμιλος κατέγραψε υψηλά αποτελέσματα για το 9μηνο, με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα επίπεδα των €2 δισ. και να διαμορφώνονται σε €2.012,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 8,4% (+13%, μετά την αναπροσαρμογή για την πώληση της Adocim και τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών ισοτιμιών) και διαμορφώθηκαν σε €473,6 εκατ.

Για το 9μηνο, οι εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου έφτασαν σε 13,2 εκ. τόνους, σημειώνοντας αύξηση 1,7% μετά την αναπροσαρμογή για την πώληση της Adocim τον Μάιο 2025 (-1% βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων).

Οι όγκοι πωλήσεων έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν κατά 4%, ενώ οι πωλήσεις αδρανών υλικών σημείωσαν ισχυρή άνοδο κατά 11%, χάρη στις στρατηγικές επενδύσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα.

Χρηματοδότηση και επενδύσεις

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του ομίλου ανήλθαν σε €307 εκατ. κατά το 9μηνο του 2025, έναντι €275 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2024, αντανακλώντας τις βελτιωμένες επιδόσεις στα κέρδη EBITDA.

Οι επενδυτικές δαπάνες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκαν σε €185 εκατ., έναντι €181 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη εστίαση του ομίλου στις βασικές στρατηγικές του προτεραιότητες, όπως οι βελτιώσεις των υποδομών παραγωγικής δυναμικότητας και του δικτύου διανομής, η βελτίωση του ενεργειακού μείγματος, καθώς και η επίσπευση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην παραγωγή, παράγοντες που ενισχύουν τις λειτουργικές επιδόσεις και τη βελτιστοποίηση του κόστους.

Κατά το 9μηνο, ο όμιλος προχώρησε επίσης σε στοχευμένες εξαγορές λατομείων αδρανών υλικών και εναλλακτικών τσιμεντοειδών υλικών στην Ευρώπη, ενώ έθεσε σε λειτουργία μία νέα μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στην Ελλάδα (εξαγορά του 2024), συνεχίζοντας παράλληλα να υποστηρίζει σημαντικά έργα υποδομών μέσω φορητών μονάδων έτοιμου σκυροδέματος.

Κατά το γ’ τρίμηνο, ο όμιλος προέβη σε ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα, εισερχόμενος στην αγορά προκατασκευασμένων προϊόντων σκυροδέματος, αποκτώντας -σε συνεργασία με τη Molins- το 80% της Baupartner, μιας κορυφαίας εταιρίας με εξειδίκευση στα προκατασκευασμένα προϊόντα σκυροδέματος  με έδρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και δραστηριότητες που εκτείνονται στην Κροατία και τη Σερβία.

Με αυτή την κίνηση, ο όμιλος διευρύνει την γεωγραφική του παρουσίασε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά και εμπλουτίζει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του με λύσεις προστιθέμενης αξίας, προσαρμοσμένες στις αναπτυξιακές ευκαιρίες της περιοχής.

Παράλληλα, η Titan America διευρύνει τα προϊόντα της, έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για την παραγωγή προκατασκευασμένων προϊόντων σκυροδέματος στη Φλόριντα. Αυτό το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για ταχύτερη ανάπτυξη, συμπληρώνοντας την παρουσία της εταιρίας στην αγορά τσιμεντόλιθων.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης, τον Σεπτέμβριο του 2025 ο Καθαρός Δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε σε €302 εκατ., έναντι €622 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2024. Η σημαντική αυτή μείωση οφείλεται κυρίως στα έσοδα από την εισαγωγή της Titan America στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την πώληση της Adocim. Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA μειώθηκε σε 0,49x, παρά την καταβολή μερίσματος συνολικού ύψους €224 εκατ. τον Ιούλιο.

Τον Οκτώβριο του 2025, ο οίκος Fitch αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Τιτάνα σε «BB+ με θετική προοπτική», αναγνωρίζοντας τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου. Ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους €10 εκατ. ξεκίνησε τον Ιούλιο 2025, μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου.

Σήμερα ο ΤΙΤΑΝ κατέχει 5% των μετοχών της εταιρείας.

Επισκόπηση αγορών για το 9μηνο του 2025

 

 

 

Πωλήσεις

 

  EBITDA
Σε εκατ. ευρώ,
εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά
9M 2025 9M 2024 %             9M 2025 9M 2024 %
ΗΠΑ

ΗΠΑ (σε εκατ. $)

1.129,1

1.264

1.151,3

1.249,6

-1,9%

1,1%

257,5

290,1

248,5

269,7

3,6%

7,6%

Ελλάδα & Δ. Ευρώπη 384,8 335,5 14,7% 56,6 47,5 19,1%
ΝΑ Ευρώπη 313,1 315,3 -0,7% 114,5 126,7 -9,6%
Αν. Μεσόγειος 185,6 182,5 1,7% 45 14,3 216%

ΗΠΑ

Το γ’ τρίμηνο του 2025 ο όμιλος κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα, χάρη στα βελτιωμένα επίπεδα αποδοτικότητας ως αποτέλεσμα των πρόσφατων στοχευμένων επενδύσεων των τελευταίων ετών.

Οι όγκοι πωλήσεων τσιμέντου, έτοιμου σκυροδέματος, αδρανών υλικών και ιπτάμενης τέφρας αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο του έτους, χάρη στη σταθερή ζήτηση σε έργα υποδομών και ιδιωτικών εμπορικών ακινήτων καθώς και στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Όπως αναμενόταν, η δραστηριότητα στον κλάδο κατοικίας παρέμεινε υποτονική. Στη Φλόριντα, οι ισχυρές επιδόσεις στην αγορά αδρανών υλικών αντιστάθμισαν την επιβράδυνση του κλάδου κατοικίας, ενώ στις Μεσοατλαντικές Πολιτείες οι αυξημένοι όγκοι πωλήσεων τσιμέντου και έτοιμου σκυροδέματος συνέβαλαν στην επίτευξη αυξημένων εσόδων σε σύγκριση με το ασθενές αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η συνετή διαχείριση του κόστους και η ανθεκτικότητα των τιμών, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των όγκων πωλήσεων, ενίσχυσαν τις ισχυρές επιδόσεις του ομίλου κατά το τρίμηνο. Η δραστηριότητα στο τομέα των υποδομών παρέμεινε αυξημένη, χάρη στη συνέχιση των επενδύσεων σε ομοσπονδιακό και σε πολιτειακό επίπεδο.

Οι βασικοί δείκτες για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων και γεφυρών διατηρούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, υπογραμμίζοντας την ανθεκτικότητα του συγκεκριμένου κλάδου. Η κατασκευή κέντρων δεδομένων (data center) διατήρησε τη δυναμική της στον τομέα των ιδιωτικών εμπορικών ακινήτων, ενώ η μετακίνηση πληθυσμού προς προαστιακές περιοχές και ορισμένες τάσεις, όπως ο επαναπατρισμός επιχειρήσεων, ενίσχυσαν τη ζήτηση των ευρύτερων κατηγοριών του κλάδου.

Αξιοποιώντας τις εξελισσόμενες συνθήκες στις αγορές, η Titan America έλαβε τον Σεπτέμβριο πιστοποίηση για περισσότερους από 40 νέους τύπους προϊόντων προκατασκευασμένου σκυροδέματος στη Φλόριντα.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που επιτρέπει στην εταιρία να επεκτείνει τις λύσεις προκατασκευασμένων προϊόντων πέρα από τους τσιμεντόλιθους και να εισέλθει στον κλάδο νέων προκατασκευασμένων προϊόντων.

Οι πωλήσεις 9μήνου της Titan America αυξήθηκαν κατά 1,1% σε 1.264 εκατ. δολ. ενώ τα κέρδη EBITDA κατέγραψαν άνοδο 7,6% και ανήλθαν σε 290,1 εκατ. δολάρια. Σε ευρώ, οι πωλήσεις στις ΗΠΑ έφτασαν τα €1.129 εκατ. και τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 3,6% φτάνοντας τα €257,5 εκατ.

Ελλάδα & Δυτική Ευρώπη

Η εγχώρια αγορά της Ελλάδας συνέχισε να καταγράφει υψηλές επιδόσεις, διατηρώντας τη θετική δυναμική που χαρακτήρισε το πρώτο μισό του έτους. Η κατανάλωση τσιμέντου αυξήθηκε κατά περίπου 10%, με τις πωλήσεις του ομίλου να υπερβαίνουν τα επίπεδα της αγοράς.

Αυξημένοι όγκοι εγχώριων πωλήσεων καταγράφηκαν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, με αξιοσημείωτη άνοδο στο έτοιμο σκυρόδεμα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τον υψηλό βαθμό καθετοποίησης του Τιτάνα και τη στρατηγική επιλογή του ομίλου να είναι πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων, μέσω της προσθήκης νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών.

Οι πωλήσεις αδρανών υλικών κατέγραψαν σημαντική αύξηση όπως επίσης και των κονιαμάτων, χάρη και στην εισαγωγή νέων προϊόντων. Οι τιμές διατηρήθηκαν σε σταθερά επίπεδα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, αντισταθμίζοντας τα αυξημένα κόστη παραγωγής και ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αποτελέσματα του γεωγραφικού τομέα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις μειωμένες εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, αν και οι εξαγωγές προς τους σταθμούς εισαγωγών του ομίλου στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν, με τις τιμές να παραμένουν σταθερές.

Η ανάπτυξη της εγχώριας αγοράς εξακολουθεί να ενισχύεται από τα πολυάριθμα έργα υποδομών μεγάλης κλίμακας, τομέας στον οποίο ο όμιλος έχει καθιερωθεί ως προτιμώμενος προμηθευτής.

Μεταξύ αυτών των έργων συμπεριλαμβάνονται ο ανισόπεδος κόμβος «Flyover» στη Θεσσαλονίκη, τα κατασκευαστικά έργα σε ορυχείο χαλκού-χρυσού –όπου εγκαταστάθηκε μια νέα μονάδα έτοιμου σκυροδέματος– καθώς και οι συνεχιζόμενες εργασίες αστικής ανάπτυξης στο έργο The Ellinikon.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ο όμιλος έθεσε επίσης σε λειτουργία μια υπερσύγχρονη μονάδα σκυροδέματος στην Καλαμάτα, η οποία εξαγοράστηκε το 2024 και εκσυγχρονίστηκε πλήρως. Το έργο αυτό ευθυγραμμίζεται με την αναπτυξιακή στρατηγική του Τιτάνα, η οποία εστιάζει στην ενίσχυση του κλάδου έτοιμου σκυροδέματος σε περιοχές υψηλής δυναμικής.

Με τρεις εξαγορές στον τομέα των αδρανών υλικών και του έτοιμου σκυροδέματος να έχουν ολοκληρωθεί από την αρχή του έτους, ο όμιλος επιβεβαιώνει τη συνεπή και δυναμική επενδυτική του στρατηγική στην αγορά.

Οι συνολικές πωλήσεις στον συγκεκριμένο γεωγραφικό τομέα κατά το 9μηνο 2025 αυξήθηκαν κατά 14,7% σε €384,8 εκατ., ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 19,1% και ανήλθαν σε €56,6 εκατ., έναντι €47,5 εκατ. πέρυσι.

ΝΑ. Ευρώπη

Οι συνθήκες της αγοράς στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης παρέμειναν γενικά σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μετά τους εξαιρετικά αυξημένους όγκους πωλήσεων τους πρώτους μήνες του 2024, οι οποίοι δημιούργησαν υψηλή βάση σύγκρισης, η δραστηριότητα στην αγορά έχει ομαλοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή συνέπεσε με την ενίσχυση του ανταγωνισμού από αυξημένες εισαγωγές σε ορισμένες χώρες, γεγονός που άσκησε πίεση στις τιμές.

Παρ’ όλα αυτά, ο όμιλος κατέγραψε αύξηση του όγκου πωλήσεων στις περισσότερες αγορές κατά τη διάρκεια του τριμήνου και διατήρησε τα υψηλά περιθώρια κερδοφορίας του, χάρη στις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες για βελτιστοποίηση του κόστους και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, οι οποίες συνεχίζουν να αποδίδουν λειτουργικά οφέλη.

Η Βουλγαρία συνέχισε να διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων, επιτυγχάνοντας ποσοστό θερμικής υποκατάστασης 65% για τέσσερις συνεχόμενους μήνες, ενώ η φωτοβολταϊκή μονάδα ισχύος 5 MW κάλυψε περίπου το 13% των ενεργειακών αναγκών της εταιρείας.

Συνολικά, τα θεμελιώδη μεγέθη του γεωγραφικού τομέα παραμένουν ισχυρά χάρη στη συνεχιζόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα σε έργα υποδομών και στον κλάδο κατοικίας, καθώς και στην υλοποίηση διασυνοριακών έργων μεταφορών μεγάλης κλίμακας.

Αντικατοπτρίζοντας τη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής, ο όμιλος ΤΙΤΑΝ προέβη στη σύσταση κοινοπραξίας με την εταιρία δομικών υλικών Molins όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Η κίνηση αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την επέκταση του γεωγραφικού αποτυπώματος του ομίλου στον ταχέως αναπτυσσόμενο κατασκευαστικό κλάδο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και διευρύνει τη σειρά προϊόντων που διαθέτει ο ΤΙΤΑΝ με την προσθήκη δομικών λύσεων προστιθέμενης αξίας.

Οι πωλήσεις του γεωγραφικού τομέα κατά το 9μηνο του 2025 διαμορφώθηκαν σε €313,1 εκατ. έναντι €315,3 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2024, ενώ τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε €114,5 εκατ.

Αν. Μεσόγειος

Η Αίγυπτος συνέχισε την αναπτυξιακή πορεία η οποία ξεκίνησε φέτος, αξιοποιώντας τόσο την ισχυρή εγχώρια ζήτηση όσο και τον αυξανόμενο εξαγωγικό ρόλο της χώρας.

Οι υψηλότεροι όγκοι εγχώριων πωλήσεων και εξαγωγών, σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών, συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικά ισχυρότερων επιδόσεων.

Οι κατασκευές στον κλάδο εμπορικών ακινήτων και τουρισμού παραμένουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τομείς, χάρη στις στηριζόμενες ξένες επενδύσεις από τις χώρες του Κόλπου και τη στρατηγική θέση της Αιγύπτου ως κομβικού σημείου για τον τουρισμό και τα δίκτυα διανομής.

Μεταξύ των βασικών έργων περιλαμβάνονται η ανάπτυξη του Ras El Hekma, οι εμπορικές περιοχές της Νέας Διοικητικής Πρωτεύουσας και η επέκταση της ξενοδοχειακής δυναμικότητας στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και της Μεσογείου.

Το εργοστάσιο του ομίλου στην Αλεξάνδρεια, το οποίο -εν μέσω αυτής της κατασκευαστικής άνθησης- βρίσκεται σε ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο στις βόρειες ακτές, αναδείχθηκε πλέον και σε σημαντικό κέντρο εξαγωγών χάρη στην εγγύτητά του προς το λιμάνι.

Ο όμιλος επενδύει στην επέκταση των αποθηκευτικών του εγκαταστάσεων προκειμένου να ενισχύσει την ευελιξία του, ώστε το εργοστάσιο να εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τις εξαγωγές, με τις συγκεκριμένες επενδύσεις να αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους.

Στην Τουρκία, η δραστηριότητα της αγοράς εξακολουθεί να αντλεί στήριξη από τα μεγάλης κλίμακας έργα ανοικοδόμησης στις νότιες περιοχές της χώρας μετά τους πρόσφατους σεισμούς, με την ανοικοδόμηση να έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 50%.

Παράλληλα, η αυξανόμενη έμφαση στη σεισμική ανθεκτικότητα των κτιρίων έχει επιταχύνει τις επενδύσεις για την ανανέωση των παλαιότερων κατοικιών, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Μαρμαρά, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την πώληση της συμμετοχής του ομίλου κατά 75% στην Adocim τον Μάιο του 2025, οι επιδόσεις του 9μήνου αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωγραφική παρουσία του ομίλου στην Τουρκία.

Οι πωλήσεις στον γεωγραφικό τομέα ανήλθαν σε €185,6 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 1,7% και τα κέρδη EBITDA κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο και ανήλθαν σε €45 εκατ. έναντι €14,3 εκατ.

Βραζιλία (Κοινοπραξία)

Η εγχώρια κατανάλωση τσιμέντου στη Βραζιλία αυξήθηκε κατά 3% το 9μηνο του 2025.

Στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου δραστηριοποιείται η κοινοπραξία του ομίλου, η κατανάλωση αυξήθηκε κατά 6,4%, χάρη στην αυξημένη δραστηριότητα σε δημόσια έργα, στην ώθηση στον κλάδο κατοικίας λόγω της επέκτασης του κυβερνητικού προγράμματος κοινωνικής κατοικίας και στις βιομηχανικές επενδύσεις που σχετίζονται με τις βιομηχανικές και λιμενικές εγκαταστάσεις στο Pecém, εξελίξεις οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της ζήτησης για τσιμέντο.

Οι πωλήσεις της Apodi για το εννεάμηνο ανήλθαν σε €78,3 εκατ. έναντι €81,7 εκατ. πέρυσι (+5,9% σε εγχώριο νόμισμα), ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 12,2%, σε €20,3 εκατ. (+21,2% σε εγχώριο νόμισμα).

Προοπτικές

Το 2026 η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να διατηρήσει ήπια αναπτυξιακή δυναμική, με το ΔΝΤ να προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3%.

Η εκτίμηση αυτή αντανακλά χαλάρωση των εμπορικών εντάσεων, ευνοϊκότερες χρηματοοικονομικές συνθήκες και ανθεκτικότητα των θεμελιωδών μεγεθών στις κυριότερες αναδυόμενες αγορές.

Οι κίνδυνοι και η αβεβαιότητα παραμένουν αυξημένοι, καθώς ο πληθωρισμός και οι πιστωτικές συνθήκες ενδέχεται να επιβραδύνουν την αναπτυξιακή πορεία.

Ο όμιλος τοποθετείται ώστε να επωφελείται από τις διαφορετικές ευκαιρίες που αναδύονται, αξιοποιώντας την γεωγραφική του παρουσία, το ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο και τη λειτουργική του ευελιξία, με στόχο την επίτευξη υψηλών επιπέδων ανάπτυξης.

Η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να παραμείνει σε επίπεδα χαμηλότερα των έως τώρα τάσεων για το υπόλοιπο του 2025, ενώ μια ήπια ανάπτυξη αναμένεται να σημειωθεί το 2026. Η ιδιωτική κατανάλωση εξακολουθεί να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης του ΑΕΠ, παραμένοντας ωστόσο συνδεδεμένη με τους δασμούς, το υψηλότερο κόστος δανεισμού και την μεταβλητότητα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Παρά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις, η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό μη επαρκής και εκτιμάται ότι έως το 2033 θα υπάρχει ανάγκη για την κατασκευή περίπου 1,8 εκατ. νέων κατοικιών ετησίως.

Αν και τα υψηλότερα επιτόκια έχουν επηρεάσει αρνητικά την αγορά, οι πρόσφατες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) υποδεικνύουν πιθανή καμπή έως τα μέσα του 2026.

Οι επενδύσεις σε υποδομές προσφέρουν τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς οι αυτοκινητόδρομοι και οι δημόσιες συγκοινωνίες χαίρουν στήριξης και από τα δύο κόμματα, ενώ η επέκταση του Νόμου περί Επενδύσεων Υποδομών και Θέσεων Εργασίας (IIJA) αναμένεται το φθινόπωρο του 2026.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στον κλάδο ιδιωτικών εμπορικών ακινήτων αναμένεται να σημειώσει ήπια άνοδο, με τα κέντρα δεδομένων, τις εγκαταστάσεις logistics και τις βιομηχανικές μονάδες να ηγούνται της τάσης.

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, αξιοποιώντας το δίκτυο και τις δυνατότητες διανομής και διακίνησης που διαθέτει, καθώς και τις πρόσφατες επενδύσεις, είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να ανταποκριθεί στην αναδυόμενη ζήτηση.

Η Ελλάδα αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της έως το τέλος του 2025, ενώ και για το 2026 προβλέπονται αντίστοιχες επιδόσεις, σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά του μέσου όρου της ευρωζώνης.

Η ιδιωτική κατανάλωση εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξης, ενισχυόμενη από την αύξηση των μισθών και τη βελτίωση της απασχόλησης, παρά τις συνεχείς εξωτερικές πιέσεις στο κόστος.

Οι επενδύσεις αναμένεται να συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη, κυρίως μέσω των δημοσίων και των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων υποδομών και μετασχηματισμού.

Οι κρατικές δαπάνες και τα προγράμματα υλοποίησης έργων υποδομών συνιστούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης, με τα δημόσια έργα υποδομών να παρέχουν τη μεγαλύτερη ώθηση.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στον κλάδο κατοικίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμες προκλήσεις λόγω ασαφειών στο ρυθμιστικό πλαίσιο, ωστόσο οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν θετικές, υποστηριζόμενες από προγράμματα ανακαίνισης, ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και από τα κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα στον κλάδο εμπορικών ακινήτων διαμορφώνεται κυρίως από τους κλάδους του τουρισμού, των επιχειρηματικών επενδύσεων, της φιλοξενίας και των δικτύων διακίνησης και διανομής.

Οι περισσότερες από τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο ΤΙΤΑΝ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αναμένεται να καταγράψουν άνοδο του πραγματικού ΑΕΠ της τάξης του 3-4% το 2026.

Οι κρατικές επενδύσεις, είναι πιθανό να παράσχουν μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη, δεδομένης της περιορισμένης κατανάλωσης και της μειωμένης εξωτερικής ζήτησης.

Αν και το αβέβαιο κλίμα που περιβάλλει το διεθνές εμπόριο δημιουργεί ορισμένους κινδύνους, η συνεχιζόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα, ο κλάδος των ακινήτων και οι επενδύσεις στον τουρισμό, σε συνδυασμό με την υγιή εικόνα της εγχώριας κατανάλωσης και τις εισροές εμβασμάτων, αποτελούν παράγοντες σταθερότητας.

Η χρηματοδότηση από την ΕΕ (π.χ., Πλαίσιο Επενδύσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια, NextGenerationEU, δάνεια στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας SAFE) και οι επενδύσεις σε αναβαθμίσεις που σχετίζονται με τις διασυνοριακές μεταφορές, την ενέργεια και το περιβάλλον ενισχύουν περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης του συγκεκριμένου γεωγραφικού τομέα.

Η προοπτική για την οικονομία της Αιγύπτου είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, χάρη στις αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις, τα βελτιωμένα εξωτερικά ισοζύγια και την αναθέρμανση του επενδυτικού κλίματος.

Ο κατασκευαστικός κλάδος εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα, καθώς η ζήτηση στον κλάδο κατοικιών σταδιακά ανακάμπτει και τα έργα στον κλάδο εμπορικών ακινήτων και ακινήτων που σχετίζονται με τον κλάδο του τουρισμού βρίσκονται σε περίοδο άνθησης, ως αποτέλεσμα των γενικότερων διεθνών επενδύσεων.

Η πολιτική σταθερότητα, οι μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΔΝΤ και η ισορροπημένη συμμετοχή στην περιφέρεια ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών, τη δημοσιονομική ανθεκτικότητα και τον στρατηγικό ρόλο της Αιγύπτου ως κέντρου διανομής και διακίνησης για την ευρύτερη περιοχή.

Ο όμιλος επενδύει στην αναβάθμιση του τοπικού αποτυπώματός του και βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να αξιοποιήσει την ανανεωμένη δυναμική του κλάδου, τόσο ως προμηθευτής της εγχώριας αγοράς όσο και ως εξαγωγέας στην ευρύτερη περιοχή, καλύπτοντας τις ανάγκες για τα έργα ανοικοδόμησης των γειτονικών χωρών.

Το 2026 η οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία αναμένεται να είναι της τάξης του 3,5%, καθώς τα αυστηρά μέτρα νομισματικής πολιτικής σταδιακά συγκρατούν τον πληθωρισμό και στηρίζουν την εγχώρια ζήτηση, το πραγματικό εισόδημα και τις πιστωτικές συνθήκες, με την προοπτική για τον κατασκευαστικό κλάδο να είναι θετική.

Η δραστηριότητα στον κλάδο κατοικιών σταθεροποιείται και τα δημόσια έργα υποδομών παρέχουν σταθερή στήριξη, χάρη στον αστικό μετασχηματισμό, τα έργα δημόσιων συγκοινωνιών και τον μεγάλο αριθμό των υπό έκδοση αδειών οικοδομής. Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ διατηρεί τη δέσμευσή του στη μακρόχρονη παρουσία του στη χώρα.

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ εισέρχεται σε μια νέα φάση κερδοφόρας ανάπτυξης, με ισχυρό ισολογισμό, ανθεκτικό λειτουργικό μοντέλο και ηγετική θέση σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι συνεχείς επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε συνδυασμό με τη σταθερή ζήτηση, τοποθετούν τον όμιλο σε θέση να επιτύχει αύξηση των πωλήσεων, ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους και δημιουργία αξίας για τους μετόχους το 2026.

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Youtube
Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του «m» στο Linkedin
Tags:ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝΤΙΤΑΝTITAN

Σχετικά Άρθρασχετικά

ΟΔΙΚΕΣ

Τι περιλαμβάνει το νέο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του ομίλου TITAN

11 Νοεμβρίου, 2025
ΟΔΙΚΕΣ

Νέα εξαγορά στην Κρήτη για τον όμιλο Titan, απέκτησε την Standard Υποδομών

5 Νοεμβρίου, 2025
ΟΔΙΚΕΣ

Συνεργασία ομίλου ΤΙΤΑΝ με το Κέντρο Ερευνών CITRIS του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Berkeley

29 Οκτωβρίου, 2025
ΟΔΙΚΕΣ

Molins και TITAN ολοκλήρωσαν την εξαγορά του 80% της Baupartner

2 Οκτωβρίου, 2025
ΟΔΙΚΕΣ

O όμιλος ΤΙΤΑΝ επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στο Ηνωμένο Βασίλειο

7 Ιουλίου, 2025
ΟΔΙΚΕΣ

Η Titan Cement International μετονομάζεται σε Titan

26 Ιουνίου, 2025
Επόμενο άρθρο

Metlen: Στα 356 εκατ. ευρώ (+171%) ο κύκλος εργασιών του κλάδου υποδομών και παραχωρήσεων στο 9μηνο του 2025

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έχω διαβάσεις και αποδέχομαι τους όρους χρήσης.

  • Δημοφιλή
  • Σχόλια
  • Τελευταία

Αλλάζει η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης. Κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή

7 Δεκεμβρίου, 2025

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την κατασκευή του σιδηροδρομικού και οδικού άξονα Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας

4 Δεκεμβρίου, 2025

Κλειστοί – για αρκετές ώρες – οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» στις 6/12

6 Δεκεμβρίου, 2025

Δίνονται στην κυκλοφορία τα τελευταία 10 χλμ. (Μιντιλόγλι – Καμίνια) του άξονα Πάτρα – Πύργος, οι τιμές των διοδίων

3 Δεκεμβρίου, 2025

Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί ταξί, νέα 24ωρη από το ΣΑΤΑ για Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου

3 Δεκεμβρίου, 2025

Αποκλεισμός των φορτηγών στον Κηφισό; ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ, EEL, ΕΕΒΨ&L, ΣΥΝΔΔΕ&L, ILME και ΕΕΣΥΜ μιλούν στο metaforespress.gr

9 Δεκεμβρίου, 2025

Κοινή δράση φορέων της εφοδιαστικής και των εμπορευματικών μεταφορών για την ενδεχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών τις πρωινές ώρες

4 Δεκεμβρίου, 2025

Κ. Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε Προαστιακό οι λύσεις για το κυκλοφοριακό

8 Δεκεμβρίου, 2025

Το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι και η (θετική / αρνητική) επίδραση σε «Ελ. Βενιζέλος» και Χανιά

4

«Δεν γίνεσαι εμπορευματικός κόμβος με φορτηγά Euro 3»

1

ΕΕΣΥΜ, ΕΕΒΨ&L, ILME, ΠΕΕΔ και ΟΦΑΕ διαμαρτύρονται για τον νέο ΚΟΚ και τις κυρώσεις στα βαρέα οχήματα

1
MYTILINI AIRPORT, INTRAKAT, 25-26OCT2019

Αποζημίωση στη Fraport Greece για τα έργα «Διόρθωσης – Συμμόρφωσης» στα πρότυπα του EASA

1

Άλλαξαν τα δρομολόγια στον Προαστιακό Αθηνών. Όλες οι πληροφορίες

1

Νέα ώρα αναχώρησης για την αμαξοστοιχία 1301 (Κιάτο – Πειραιάς)

1

Αλλάζει η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης. Κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή

1

Κ. Κυρανάκης: Περισσότεροι οδηγοί και λεωφορεία το 2026, επέκταση Μετρό, έργα σε Προαστιακό οι λύσεις για το κυκλοφοριακό

1

Μανώλης Σιγάλας στο Capital Link: Οι υποδομές αλλάζουν επίπεδο με Ενέργεια, Τεχνολογία και Άμυνα

9 Δεκεμβρίου, 2025

Με Freenow θα μετακινούνται ομάδα και φίλαθλοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 τις ημέρες των αγώνων

9 Δεκεμβρίου, 2025

1 χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Μετρό Θεσσαλονίκης

9 Δεκεμβρίου, 2025

Β. Κικίλιας στη συνάντηση με Κ. Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»

9 Δεκεμβρίου, 2025

Καθυστερήσεις στα τελωνεία προκαλούν επιπλέον κόστος στις επιχειρήσεις. Παρέμβαση του ΣΕΑΔΑ

9 Δεκεμβρίου, 2025

Αποκλεισμός των φορτηγών στον Κηφισό; ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ, EEL, ΕΕΒΨ&L, ΣΥΝΔΔΕ&L, ILME και ΕΕΣΥΜ μιλούν στο metaforespress.gr

9 Δεκεμβρίου, 2025

Óscar Puente announces a €1 billion investment to modernise Renfe’s maintenance facilities

9 Δεκεμβρίου, 2025

Χρίστος Δήμας: Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών στην πρόσφατη ιστορία της χώρας

9 Δεκεμβρίου, 2025

Metaforespress

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία

Δείτε Ακόμη

  • Υπόγειος
  • Οικονομία
  • Γνώμη
  • (Ταχο)γράφος
  • Videos

Εγγραφή Νewsletter



    Social Media

    Ακολουθήστε το metaforespress.gr στο google news

    Powered by iservices logo

    Metaforespress

    Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις.

    No Result
    Προβολή όλων
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΜΜΜ
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ
    • ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
    • ΟΔΙΚΕΣ
    • LOGISTICS
    • ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ
    • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
    • ΥΠΟΓΕΙΟΣ

    © metaforespress.gr

    Επισκόπηση απορρήτου
    Metaforespress

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

    Necessary

    Το αυστηρώς απαραίτητο cookie θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσουμε να αποθηκεύσουμε τις προτιμήσεις σας για ρυθμίσεις cookie.

    Στατιστικά

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Google Analytics για τη συλλογή ανώνυμων πληροφοριών, όπως τον αριθμό επισκεπτών στον ιστότοπο και τις πιο δημοφιλείς σελίδες.

    Η διατήρηση αυτού του cookie μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον ιστότοπό μας.