ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ18 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου βεβαίωσε η Τροχαία

18 παραβάσεις για μη ορθή χρήση και λειτουργία ταχογράφου βεβαίωσε η Τροχαία

Συνολικά 18 φορτηγά εντοπίστηκαν να φέρουν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, από τις αρχές Απριλίου μέχρι και σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λητής.

Όπως τονίζεται, τα 14 φορτηγά έφεραν πινακίδες εξωτερικού και τα υπόλοιπα ελληνικές, ενώ στους οδηγούς και στις ιδιοκτήτριες εταιρείες ανωτέρω οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Στα οχήματα εντοπίστηκε ηλεκτρονική συνδεσμολογία, η οποία παρείχε στον οδηγό τη δυνατότητα να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή των δεδομένων από τον ταχογράφο του οχήματος αναφορικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα), ενώ κατόπιν μελέτης των φύλλων καταγραφής του ταχογράφου διαπιστώθηκε η μη αποτύπωση σε αυτά των πραγματικών ωρών εργασίας του οδηγού.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου έγινε αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, ενώ κατασχέθηκαν συσκευές παραποίησης των δεδομένων των ταχογράφων στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα αδικήματα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο